Ужасяващи средства за мъчение...

28.06.2018, 10:00

... които ще накарат всеки да си признае всичко

   
 
Ужасяващи средства за мъчение...

Едно от най-известните и скандални изтезателни устройства, Желязната вдовица е голям саркофаг със стратегически разположени шипове отвътре и на вратата. След като жертвата влезе вътре, вратата се затваря, пробивайки жизненоважни органи. Жертвата обаче няма да умре мигновено и вероятно ще бъде жива, докато не почине от бавно изтичащата кръв. 

2072448

 

В древни времена жените са били често подлагани на особено жестоки мъчения. Тези уреди определено са били използвани по време на тези тъжни и трагични случаи. За да накажат жените, които си падали по клюкаренето, съпрузите през Средновековието използвали т.нар. "юзди на Скалд". Те представлявали нещо като наморник, който се прикрепял за женското лице с цел унижение, след което жертвата била изкарана на площада, за да я видят всички. 

2072444

 

Бронзовият бик е стар механизъм за мъчение, за който се смята, че е създаден от грък, на име Перилус. Устройството за изтезание, както подсказва името, е бронзова статуя на бик. Жертвите, чиито езици са премахнати, а ръцете - вързани, са поставени в бронзовия бик, под който бива запален огън. Легендата разказва, че когато Перилус представил устройството на тиранина Фаларис от Агригентум, вместо да бъде възнаграден за творението си, Перилус е бил накаран първи да влезе вътре.

2072450

 

Водното мъчение е класическа форма на мъчение, което по някаква форма се е запазило и до днес. Водното изтезание не е толкова болезнено, колкото психологически увреждащо. Жертвата бива завързана за стол и върху главата й започват да капят малки капчици вода в продължение на дълъг период от време. Това е достатъчно тревожността и стресът да разбият и най-силния човек. 

2072442

 

Евтин, лесен и ефективен начин да измъчваш някого през ​​Средновековието. Обикновено жертвата бива здраво вързана, а мъчителят поставя метална кутия, пълна с плъхове, на стомаха на нещастника. Плъховете, които отчаяно искат да избягат, започват да копаят през стомаха на злощастния човечец.

2072440

 

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ