Ползи от това да бъдеш сам...

18.07.2019, 15:00

... но не и самотен

   
 
Ползи от това да бъдеш сам...

Сигурно всички сме запознати с "Великият Гетсби" - мъжът, който има всичко, но се пази за една единствена жена. И най-вероятно всички сме се чудили защо по дяволите го прави това. Може би, ако Гетсби четеше Business Insider щеше да научи за редицата изследвания, намекващи колко добре му е на един мъж да бъде сам. Ето и ползите от това:

2081638

1. Необвързаните хора се радват на по-добра социална динамика и на по-добри социални взаимоотношения. Това е близко до акъла, защото в случай, че не сте зает дългосрочно с някоя мадама, вие ще имате повече свободно време, по-гъвкави контакти и най-вероятно ще се запазите по-дълго човека, с когото всеки иска да се разнася.

2. Да си необвързан е по-добре и за твоето здраве. По-голямата свобода ти дава по-голям избор как да разполагаш с времето си. Разбира се, трябва да избираш мъдро. Но необвързаните хора тренират сравнително по-често от тези в дългосрочни и сериозни връзки. Не на последно място, необвързаните хора имат по-ниско ниво на телесни мазнини. Да, да си обвързан сериозно може да те направи дебел.

3. Последното предимство е, че необвързаните хора са по-удовлетворени заради времето, което като цяло могат да отделят за себе си (извън това за приятели и за трениране). С други думи, да бъдеш сам е благоприятно за твоя дзен. 

2081637

Преди обаче да се зарадвате, че си лягате сами всяка вечер, добре е да знаете едно. Сам не означава самотен. Съществуват сериозни притеснения, че социалната изолация и самотата значително повишават риска от преждевременна смъртност, а размерът на риска надхвърля този на много водещи здравни показатели.

Източник: businessinsider.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ