Какво ще стане, ако не се храниш един ден!

17.06.2019, 13:00

Спокойно, няма да изчезнеш

   
 
Какво ще стане, ако не се храниш един ден!

Трима учени от Университета в Маастрихт решиха да разберат какво ще се случи с тялото ти, ако не го храниш за един ден. Те публикуват резултатите от проучването в Американския вестник за клинично хранене (The American Journal of Clinical Nutrition). Да започнем.

Така – ял си. Добре. Седем часа след последното хранене тялото разбира, че е изцедило цялата енергия, т.е. глюкозата, от храната. За известно времe все още чака да се досетиш да захапеш нещо. Но скоро (около час по-късно) се разочарова от теб и осъзнава, че е време да си създава енергия само. Тогава тялото навлиза в етапа на глюконеогенеза.

Глюконеогенезата е метаболитен метод за образуване на глюкоза от некарбохидратни съединения. С други думи – тялото започва да се изяжда.

Но изследователите предупреждават: гладуването по-дълго от 24 часа е вредно за здравето. Метаболизмът намалява, изгарянето на мазнините се забавя, наденицата се превръща в основна цел на живота и еротичната фантазия. В допълнение, тялото започва да извлича глюкоза от мускулна маса, която толкова много се е повишила при двете ти посещения във фитнеса през миналата година. 

Та, ако искаш да отслабваш не гладувай, но и не се тъпчи!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ