Невероятни факти за Marvel  7 Виж всички снимки

05.08.2014, 10:25

Какво не знаем за най-популярните комикси

   
 

Едва ли има човек, който да не е чувал за Железният човек, Тор, Хълк, Светкавицата или поне Спайдърмен. Всички те са дело на "Marvel Comics” - една от двете най-популярни марки комикси в света. Като всички известни марки обаче и около нея има някои незнайни за широката публика факти. Вижте кои са на-любопитните подробности, свързани с Marvel.

Персонажът на Дарт Вейдър е вдъхновен от суперзлодея Доктор Дуум.

1354073

Великият комиксов художник Стан Лий съди Marvel през 2005, тъй като те укриват печалби от него в продължение на 60 години.

В началото на 90-те Майкъл Джексън иска да купи Marvel, за да може да изиграе Спайдърмен в продуциран от него филм.

По закон в САЩ за играчките, изобразяващи хора, се плащат по-високи данъци. Marvel обаче отървават част от таксите с аргумента че героите от "X-Men” са мутанти, а не хора.

В комикса от 1995 "The Punisher Kills The Marvel Universe” Наказателят убива абсолютно всички герои на Marvel. Включително и себе си.

Концепцията за персонажа на Венъм, най-големият враг на Спайдърмен, е изработена от фен на Marvel и компанията купува правата за нея само за 220 долара.

През 2002 Marvel пускат на пазара комикса със супергероя Синьото ухо. Той е създаден за да убеди едно 4-годишно дете с увреждане на ушите да си сложи слухов апарат.

1354068

През 1996 Marvel и техните най-големи конкуренти DC Comics съвместно създават компанията Amalgam Comics и обединяват концепциите на героите на двете компании – СуперКапитан Америка, Батман-Върколак, Железният фенер и т.н.

Въпреки че е най-култовият художник на Marvel Стан Лий е изработил 15 комикса за DC Comics и има съществен принос за развитието на персонажите на Батман и Супермен.

1354070

Причината Спайдърмен да не е част от "Отмъстителите" е защото Marvel продават правата за него на Sony.

През 1987 Спайдърмен се жени за Мери-Джейн и по този повод е организирано специално събитие, на което преоблечени като тях актьори се женят на Шей Стейдиъм в Ню Йорк.

1354061

Еминем участва в един от комиксите на Marvel.

1354071

От 1975 до 1996 Marvel притежават търговските права за думата "зомби"! Желаейки тя да донесе максимални печалби през 1996 те създават серията "Marvel Zombies”.

Супергероите на Marvel си имат собствен бог – мистериозен персонаж, наречен "One Above All” ("Един над всички").

1354072

Железният човек е създаден от Стан Лий като предизвикателство да създаде супергерой, който никой не би трябвало да харесва.

През 2003 Marvel планират да пуснат поредицата от пет комикса "Di Another Day”. Главният герой в нея е трябвало да бъде... възкресената принцеса Даяна, която да се завърне като мутант със суперсили!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ