Лоша новина за потребителите на WhatsApp с остаряли телефони

07.12.2016, 14:15

Вижте дали сте от застрашените

   
 
Лоша новина за потребителите на WhatsApp с остаряли телефони

Ако все още карате със старото HTC, което купихте преди 4 години и половина, се пригответе за лоша новина. От Нова година мобилното приложение за чат WhatsApp ще стане недостъпно за вас. 

The Telegraph съобщава, че съвсем скоро приложението, което е собственост на Facebook, ще спре да поддържа устройства със стара версия на Android, Windows Phone и iOS. До юни 2017 г. пък от списъка ще бъдат задраскани и смартфони на Blackberry и Nokia.

Ето и платформите, при които поддръжката на WhatsApp ще стане невъзможна: Android 2.1 и 2.2, Windows Phone 7 и iPhone 3GS/iOS 6. От юни към групата на неизползваемите ще се присъединят и BlackBerry 10, Nokia S40 и Nokia Symbian S60.

Неприятната вест е била оповестена по време на празненството по случай седмата годишнина от пускането на популярната чат платформа. Разработчиците аргументираха решението си с това, че "тези мобилни устройства и операционни системи не предлагат подходящите условия и характеристики, необходими за поддръжката на новите функции на приложението".

WhatsApp е една от най-предпочитаните услуги за чат, а от тази година стана и още по-любима на потребителите заради въведената опция за пълно криптиране на данните. Благодарение на нея единствено хората, които изпращат или получават съобщенията, могат да ги видят. Криптирането засяга всички данни, независимо дали става дума за текстови съобщения, изображения, видео, аудио, или гласови разговори. По този начин опасността от подслушване бе сведена до 0.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ