Истината за секс сцените в киното

23.03.2015, 18:30

Предупрежаваме: ще има разочаровани

   
 
Истината за секс сцените в киното

Една от най-неудобните ситуации в живота е да гледаш филм с родителите си и да започне тежка секс сцена. То е червене, то е чудо. Оказва се обаче, че изобщо няма от какво да се червим, защото огромна част от секс сцените в киното са пълна измишльотина, а ефектът на възбуда и леко притеснение идва от факта, че са направени от професионалисти и от доза наше лично въображение. Всичко друго е изкуственяк.

Не сме очаквали нещо много по-различно, но все пак сме в лек шок от факта, че сексът в киното е мираж. Сега ще ви обясним стъпка по стъпка къде точно ни лъжат кинаджиите от Алпийска фирма "Дъглас".

Има ли наистина секс?

Разбира се, че не. Всичко е актьорска игра. Както Крисчън Бейл не е наистина Батман, в секс сцените в киното няма секс.

Гениталиите на актьорите докосват ли се?

Не точно. Да, телата на изпълнителите се докосват, но обикновено винаги има някакъв тип бариера между половите органи, като например бельо с телесен цвят.

Използват ли се фитнес топки?

Ако щете вярвайте, но ДА, фитнес топки се използват, най-вече когато се снима сцена, в която жената е отгоре и язди ли, язди.

Тогава как успяват да ни заблудят?

За да може всяка сцена да бъде достатъчно убедителна, режисьорите, асистентите им и скриптърите много внимателно записват всеки детайл от всеки кадър, особено ъглите, от които се снима.

Как сексът в киното изглежда толкова истински, щом е абсолютен изкуственяк?

Е, да не забравяме, че киното е магия. След заснемането на филма се включват "магьосниците" на постпродукцията, които добавят някои малки ефекти, каращи ни да "видим" точно това, което искаме.

Колко души има на снимачната площадка докато се снима секс сцена?

Обикновено се снима с максимално съкратен екип - актьорите, оператор, режисьор и гардеробиер.

Правят ли се по няколко дубъла?

Да, в повечето случаи една и съща сцена се снима по няколко пъти. И все пак, секс сцените обикновено са разбити на повече кадри, така че поне на актьорите не им се налага да са голи прекалено дълго време.

1485221

Актьорите потят ли се наистина?

И да, и не. Възможно е по време на снимките някой да се поизпоти. Но за да се постигне ефектът на "секс изпотяването", изпълнителите са пръскани със специална смес от розова вода и глицерин.

На актьорите харесва ли им да снимат секс сцени?

В повечето случаи не. Обикновено има голямо напрежение от факта, че си гол пред камера, независимо колко си известен или колко си добър в актьорските си превъплъщения.

Импровизира ли се?

Зависи от филма, но в повечето случаи сцените са подробно описани и одобрени предварително от целия екип и основно от актьорите, така че до сериозни импровизации рядко се стига.

Използват ли се дубльори?

Обикновено, когато гледате секс сцена, но виждате само тела без глави, това са дубльорите.

А какво тогава се случва между чаршафите?

Оказва се, че ако в сцената има чаршафи върху актьорите, то те отдолу са си облечени. Така и снимките стават по-лесно, защото напрежението не е толкова голямо.

Актьорите не се ли възбуждат?

Би било логично, но всъщност с всички тези хора наоколо и сценарий, за който трябва да мислиш, рядко някой успява да се отпусне, за да се възбуди като хората.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ