Осъзнат сън: Какво е това?

15.08.2019, 17:00

Интересно!

   
 
Осъзнат сън: Какво е това?

Понякога, докато сънуваме се случва нещо, което няма как да изживеем в реалността. Много хора споделят, че поне веднъж през живота си са усявали да контролират съня си. Трябва да признаем, че и на нас ни се е случвало и то доста пъти.

Специфичното за този вид осъзнати сънища е това, че спящия напълно разбира ситуацята и е наясно, че сънува и зпаочва да контролира съня си. Учеите все още спорят дали това умение може да се "научи" или просто се случва спонтанно.

Тези сънища дават възможност да се подобри физиологията на тялото, а в чисто емоционален аспект помагат да се срещнем с някого, когото е невъзможно да видим в реалността. Те носят и голяма доза удовлетворение, защото ни позволяват да правим неща насън, които в будно състояние нямаме възможност.

Някои учени твърдят, че осъзнатото сънуване е добра възможност за рехабилитация. Други са убедени, че скоро след събуждането целият ефект преминава. Други казват, че тези сънища могат да изплашат или шокират. Единственото, което е ясно със сигурност е, че не можете да прекалявате и да лишавате тялото от нормален сън.

Но как да предизвикаме осъзнат сън?

Основният проблем е невъзможността да осъзнаеш, че спиш. Ако осъзнаеш, че всичко това е сън, тогава можеш да започнеш да контролираш случващото се. За да разбереш дали спиш или не, трябва да се опиташ да направиш следните неща, но информацията ще бъде възприета изкривена: -погледни ръцете си, погледни се в огледалото, ощипи се, погледни към часовника, припомни си събития от миналото.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ