Конгресът на САЩ подозира, че Пентагонът създава "бойни" кърлежи

16.07.2019, 15:00

Въпреки че изглежда като сюжет за филм, политиците очакват официален отговор от военните

   
 
Конгресът на САЩ подозира, че Пентагонът създава "бойни" кърлежи

Годишният проблем с кърлежите, които носят смъртоносни болести, не е само характерен за България Наскоро в Съединените щати все повече граждани, ухапани от тези врагове на човешката раса, се заразяват с лаймска болест. А сега американските военни са заподозряни, че имат нещо общо.

Членовете на Конгреса на САЩ написаха заявление, което задължава Пентагона да каже дали военните някога се опитвали да създадат "бойни" кърлежи - случайно или умишлено. Причина за това стана не само наразнали брой на ухапани и заразени хора, но книга, която е наречена "ухапан".

Авторите на книгата твърдят, че в периода от 1950 до 1970 г. американските военни експериментират с кърлежи, които искат да използват като биологично оръжие. Според изследователи, "бойни" кърлежи, заразени с различни вируси, са били отглеждани на места като Форт Детрик в Мериленд и остров Плъм в Ню Йорк. Въпреки това, рецензентите на книгата реагираха на това много скептично.

Авторът на заявлението, конгресменът от Ню Джърси – Кристофър Смит и двама от неговите съавтори взеха информацията по-сериозно. Смит каза в интервю, че въпреки факта, че американският президент Ричард Никсън забранява тестването на биологични оръжия още през 1969 година, военните може да са продължили. Сега, ако заявлението бъде прието, генералният инспектор на Пентагона е длъжен да докладва дали такива тестове са били действително проведени и ако да, до каква степен.

Това не е първият път тази година, когато американските военни са обвинени в съмнителни експерименти. През януари разсекретените документи разкриха, че Пентагонът е изразходвал милиони долари за изучаване на НЛО, тъмна енергия и паралелни измервания. В същото време, според публикуваната информация, в бюджета не е намерено нищо, освен дупка в бюджета.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ