Колко време остават различните наркотици в тялото ви?  2 Виж всички снимки

11.06.2018, 10:00

За ваше сведение само...

   
 

Признайте си: уикендът беше див. Пушихте малко трева, но сега се връщате на работа и се чудите колко време следите ще останат в тялото ви. Знаете ли, че могат да ви спрат с колата и да ви проверят за наркотици, и ако открият такива в системата ви, да ви вземат книжката? Добре е да планирате тези неща, но за целта е добре да сте запознати коя субстанция колко време остава в тялото ви. Хей, не ви съдим за избора. 

 

КАНАБИС

Употребата на канабис най-често става при пушене, но някои хора го приемат чрез масла или като интегриран в печени продукти и чайове. Ефектът на канабиса се дължи на разпространението на канабиноиди в мозъка, навлизайки в кръвообращението през белите дробове или храносмилателната система. Канабисът може да бъде засечен в урината от 2 до 14 дни след употреба. Някои форми могат да останат и до 30 дни във вас. Кръвните тестове ще са чисти едва след две седмици. Добре е да знаете, че канабисът се задържа в космените фоликули около 90 дни.

2066648

ХЕРОИН

Ако сте допуснали това нешо в живота ви, не ви завиждаме. Въпреки голямото разнообразие от употреби, най-заклетите наркомани знаят, че хероинът действа най-бързо, ако бъде инжектиран. Изключително високата му степен на пристрастяване, която причинява, го прави един от най-кофти изборите в живота, които можете да направите. Като цяло ефектът му е интензивен, но бърз. До 12 часа и кръвната ви картина ще е чиста. В слюнката ви може да остане до ден-два, три-четири дни в урината и в космените фоликули - 3 месеца.

2066652

LSD

Халюцигенът, който се синтезира от гъба и се поглъща под формата на хапче (или като листче, потопено в LSD, което се поставя на езика), притежава средно времетраене от 30 до 90 минути, по време на което потребителят минава през голям цветен и сюреалистичен "филм".  В близката седмица избягвайте всякакви тестове, защото почти сигурно ще засекат наркотика в системата ви.

2066653

КОКАИН

Любимият на всички музиканти, богаташи и политици стимулант. Принципно се натрошава на линии и се приема през носоглътката. Съществуват и други форми на употреба, като например да се разтвори в течност или да се инжектира направо в кръвта. Отново космените фоликули ще ви издадат дори след два-три месеца на употреба. Кръвните тестове ще го засекат до два дни, а до четири дни ще бъде наличен и в урината ви.

2066651

MDMA (Моли)

MDMA е психоактивно вещество, производно на екзтазито. Стимулантът стимулира производството на серотонин в мозъка, поради което потребителите се чувстват превъзбудени, щастливи и в "емпатична" един с друг. Може да бъде открита в кръвта на потребителя до два дни след употреба, до четири дни в урината и до 90 дни в космените фоликули.

2066649

ПСИЛОЦИБИН 

Това е психоактивната съставка на т.нар. халюциногенни гъби. Употребата им става чрез поглъщане и сдъвкване, но също така могат да се стрият и да се поемат с чай. Хапчетата с псилоцибин също са опция за някоя потребитиле. Принципно тестовете за идентифицирането на тази съставка са скъпи и рядко са част от стандартните, които се провеждат. Обикновено е извън кръвта след пет часа, извън урината след седем-осем часа и извън космените фоликули след четири-пет седмици.

2066646

СОЛИ ЗА БАНЯ

Може би едно от най-отвратителните неща, които може да си причините. Сравнително новият наркотик кара хората да изпитват предимно негативни ефекти като халюцинации, агресивна възбуда, желание за насилие, психотично поведение, параноя и често завършва със смърт. Няма две версии на лекарството, съдържащи същата комбинация от синтетични компоненти. Идентификацията му може да стане до 72 часа след употребата, но бъдете сигурни, че ще познаят, че сте на това нещо само по поведението ви.

2066645

 

Ако сте пропуснали да се запознаете с най-откачените наркотици, можете да го направите тук.

 

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ