ВИДЕО: Качество "Made in China"

14.10.2011, 12:30

Голям смях!

   
 
ВИДЕО: Качество "Made in China"

У нас сме свикнали с надписа "Made in China", което по принцип не е положителна новина. Оказва се обаче, че дори в самата "Чайна" той не е синоним на качествено производство. Попаднахме на едно видео, в което ентусиазмът на група китайци буквално потъва в реката, след като опитът им да пуснат яхта на първото ѝ плаване се проваля.

Според Gizmodo.com, тази яхта струва 2.5 милиона, а това е една твърде голяма сума, за да бъде оставена да потъне на дъното на мътната вода. Слава богу, не се и случва, тъй като стъписаните хора, които бутат плавателното средство към водата, усещат, че нещо не се случва както трябва, още повече, че май водата, която влиза в каютата, е повече от водата, която я заобикаля. Така или иначе неуспешното пускане на яхтата ни е много смешно, защото е съпроводено с неизбежно лутане на много китайци. Те хем искат да поплават със скъпата яхта, хем виждат, че са на много грешен път.

Името на лодката е SS Jiugang, а собствениците ѝ със сигурност са страдали при гледката на килнатото плавателно средство. Така или иначе, разбрахме, че яхтата е спасена и в момента се ремонтира, затова се надяваме при следващото ѝ първо плаване всичко да върви като по вода. И дано бъде пуснат клип от събитието, макар че този едва ли бихме го забравили. Просто неизменният надпис, който се появява в съзнанието ни, е "Made in China".

Дано безбройните продукти, които китайците произвеждат, а после ползваме ние, не се окажат също толкова качествени и сполучливи като яхтата SS Jiugang. Защото у нас има твърде много продукти от този вид. Но това е една друга тема.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 14.10.2011 | 20:48
1 Ужаси.... :))
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ