Великолепните актьори, които феновете първоначално не са харесвали

26.06.2014, 09:32

Haters gonna hate

   
 
Великолепните актьори, които феновете първоначално не са харесвали

Веднага след като от "Warner Bros." обявиха, че следващият актьор, който ще сложи наметалото и маската на Батман, ще бъде Бен Афлек, интернет пространството беше залято от недоволни коментари на феновете. Част от обвиненията срещу звездата от "Пърл Харбър" са, че той изобщо не прилича на Батман, има типичен бостънски акцент, актьорските му качества са доста съмнителни и определено изобщо не струваше в друг супер-геройски филм "Daredevil". Признаваме, че ние също имаме своите резерви към чичо Бен, но пък може и да се справи (все пак има 2 награди "Оскар"). Пък и едва ли може да е по-зле от Джордж Клуни, който беше толкова трагичен в ролята на Черния рицар, че чак ни се плаче като си помислим. Дали новият филм за Батман ще оправдае очакванията и Бен Афлек ще изненада приятно феновете, ни предстои да разберем на 6 май 2016 г., когато е премиерата на "Зората на справедливостта".

Докато чакаме новите приключения на любимия на всички ни герой, ви предлагаме няколко актьора, които също не са били одобрявани от феновете, но са се справили перфектно с ролите си.

1319684

Майкъл Кийтън като Брус Уейн/Батман

Така и така сме го подкарали на тема Батман, по-добре да продължим с нея. Преди Кристофър Нолан да вдъхне нов живот на приключенията на Черния рицар, през 90-те години на миналия век има общо четири филма, в които образът на Батман далеч не е толкова дълбок и цялостен. Първите два на Тим Бъртън са доста силни и готини, но последният "Батман и Робин" е такова недоразумение, че създателите му трябва да бъдат линчувани за безхаберието си. И до ден днешен не можем да си обясним как е възможно да направиш филм за Батман, в който да участват Джордж Клуни, Арнолд Шварценегер и Ума Търман и той да е талкова трагично скапан.

Когато през 1989 година режисьорът Тим Бъртън решава да сбъдне детската си мечта и да заснеме филм за Черния рицар, избира в главната роля да влезе актьорът Майкъл Кийтън, който до този момент е познат основно с комедийните си роли. Феновете са толкова разочаровани от избора на новия Батман, че най-верните от тях дори изпращат подписка до режисьора да го махне. Да, успех с това!

Да кажем, че някои от тях наистина имат основание, защото Кийтън е нисък, няма никаква мускулатура и изобщо не прилича на Брус Уейн от комиксите, но същите фенове сигурно са си глътнали граматиките, когато са видели как Батман буквално скъсва от бой задниците на лошите и "танцува с дявола на лунна светлина". Макар ролята на Жокера да се изпълнява от чудовищно големия актьор Джак Никълсън, той е тотално засенчен от брилянтното изпълнение на Майкъл Кийтън.

Три години по-късно Кийтън се отново се въплътява в ролята на Батман в продължението на филма - "Батман се завръща", а за обмисляния трети филм му предлагат колосалните 15 милиона, но по незнайни причини той отказва.

1319690

Ан Хатауей като Селина Кайл/Жената-котка

Когато всички по света чуват, че актрисата Ан Хатауей ще играе в третия филм от поредицата за Човека-прилеп на Кристофър Нолан, никой не успява да си представи как мацето с хубавото дупе от "Дневниците на принцесата" може да влезе в образа на Жената-котка. Особено при положение, че преди нея го правят далеч по-известни актриси като Мишел Пфайфър и Хали Бери. Хали е невероятна актриса, но специално в тази си роля си остава една напращяла и цицореста мома в прилепнал латексов костюм. Може и да е предизвикала няколко неспокойни нощи у пуберите, но е изключително далеч от злодейския изтънчен сексапил, с който Мишел Пфайфър тормози Брус Уейн в "Батман се завръща".

Когато изгледахме филма обаче и видяхме колко гениално секси и badass е Жената-котка на Ан Хатауей, просто останахме без дъх. Филмът е изключително силен, а всички се изкефихме на нейната героиня точно толкова, колкото се изкефихме и на Батман или Бейн. Тя беше секси, беще провокативна, беше студена и остави дори вечната Мишел Пфайфър да ѝ диша праха. След края на снимките се появиха и слухове, че подготвят отделен филм за Жената-котка, в който отново Хатауей да играе главната роля, но нещата бързо отшумяха, за което наистина можем само да съжаляваме.

1319692

Робърт Дауни-младши като Тони Старк/Железния човек

Решението да бъде избран Робърт Дауни-младши за ролята на Тони Старк в "Железния човек" определено среща сериозен отпор, но Робърт има едно огромно предимство: той е изключително добър в това да играе ексцентрични и арогантни герои, което е ключово в образа на милиардера Тони Старк. Според много фенове на Марвел, човек като Дауни-младши, с цялото си досие, изпълнено с различни обвинения, свързани с наркотици, не е правилният човек за ролята.

Тези фенове обаче са в грешка. Много сериозна грешка! Робърт Дауни влиза в ролята на Железния човек, който никога не е бил особено обичан и важен образ във вселената на Marvel, а сега неговата популярност е по-голяма от тази на герои като Хълк, Капитан Америка и Тор. След като го виждаме в общо четири филма, нито един от феновете на поредицата не би могъл да си представи друг актьор да изиграе Тони Старк. С нетърпение очакваме следващото му изпълнение в образа на Железния човек в продължението на "Отмъстителите" догодина.

1319694

Даниел Крейг като Джеймс Бонд

Всеки път, когато актьорът зад известен герой бъде сменен, се получават катаклизми и се намира кой да се оплаква. Никой от останалите герои в този списък не се появявал в толкова много филми, колкото британският таен агент Джеймс Бонд, така че е съвсем очаквано феновете да бъдат изключително критични към избора на актьор за ролята на агент 007.

Да не говорим, че и предишните изпълнения са били само от велики актьори: Шон Конъри, Роджър Мур, Тимъти Далтън, Пиърс Броснан. Така че е тежко да се справиш в такава конкуренция. Когато избират британския актьор Даниел Крейг да замени Пиърс Броснан като агент 007, този избор среща невероятно неодобрение. Актьорът е рус, без кой знае каква филмова визитка на сметката си, считан е за твърде груб физически, а от някои хора дори за грозноват.

Още с първото си превъплъщение в образа на агент 007 в "Казино Роял" Крейг праща всички тези хора по дяволите. Той е забавен, той е арогантен, той е студен, но най-вече той е истински - нещо, от което вселената на Бонд определено се нуждаеше. Даниъл Крейг вдъхва нов живот на позабравения герой, а финият му британски акцент определено ни връща към най-добрите дни на Джеймс Бонд. Доста критици потвърждават, че именно изпълнението на Даниел Крейг е най-близко до първообраза, който изгражда Иън Флеминг в романите си.

През следващите години излизат още два филма от поредицата "Спектър на утехата" и "Координати: Скайфол". Очакваме с нетърпение и следващите филми за "Бонд... Джеймс Бонд".

1319693

Хийт Леджър като Жокера

Без съмнение най-големият сблъсък между фенове и продуценти е избирането на Хийт Леджър за ролята на Жокера във филма на Кристофър Нолън "Черният рицар". Жокерът е толкова емблематичен герой, колкото е почти самият Батман. Всеки актьор, който го е играл до този момент, е внесъл по нещо ново в образа и се е справил великолепно. Особено Джак Никълсън. Така че всички фенове на Батман са убедени, че този хубавичък и лигав младеж от "Планината Броукбек", "Като рицарите" и още един куп тийнейджърски бози, ще изиграе най-смотания злодей в историята и ще скапе целия филм. Да, ама не...

Веднага щом филмът излиза по екраните, всичко се променя на секундата. Хийт Леджър вкарва собствен блясък в образа на най-големия противник на Черния рицар. Спокойно можем да кажем, че актьорът прави сигурно най-запомнящия се филмов злодей в историята на киното. Лудост, харизма, чувство за хумор, омраза, безскрупулност и дързост. Всичко това се преплита в невероятна симбиоза, скрита под огромно количество бял грим и облечена в лилав костюм. За изпълнението си Хийт Леджър печели посмъртно награда "Златен глобус" за поддържаща роля и "Оскар" в същата категория, което за филм, правен по комикс, е абсолютно немислимо до този момент.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 7
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 27.06.2014 | 18:43
7 На мен някои още не ми харесват .
от Не е посочен | 27.06.2014 | 15:49
6 Хийт Леджър е най - голямото лице ! :)
от Не е посочен | 26.06.2014 | 16:38
5 Според мен всички са брилянти за ролите си. И зрителите понякога грешим.
от Не е посочен | 26.06.2014 | 16:23
4 Интересна си беше статията наистина.
от Не е посочен | 26.06.2014 | 16:23
3 Добре са според мен.
от Не е посочен | 26.06.2014 | 16:23
2 Определено доста добре са се получили, няма спор.
от Не е посочен | 26.06.2014 | 13:20
1 Интересна статия .
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ