Адвокати издадоха най-честите причини, поради които хората се развеждат

19.07.2019, 09:00

"Научи папагала да ме псува" и още много подобни

   
 
Адвокати издадоха най-честите причини, поради които хората се развеждат

Свикнали сме с адвокати от американските филми: те са харизматични, правят дълги и изненадващи речи в съда и от време на време подскачат с вик "Възразявам!" Животът на истинските адвокати е далеч по-скучен, забит в машината на бюрокрацията и хиляди папки. Има обаче и особено порода забавни клиенти, от които кинематографията черпи идеи.

Във форума Reddit зададоха въпрос към правозащитниците в платформата: "Назовете най-ексцентричната причини за развод, поради която сте възбуждали дело". Оказа се, че темата е много обширна, адвокати и роднини на адвокати моментално се задействаха. Ние ти събрахме най-страните!

"Жена обвини съпруга си, че мляска на масата. Той придобил комплекс и тя принудена да се разведе, защото вече не може да живее с него."

"Клиент научил папагала си да псува жена му. Хахаха. След развода папагалът остана с клиента."

"Имах ужасен клиент, така че симпатизирах на бедната му съпруга. Той имаше обсесивно-компулсивно разстройство, което се изразяваше главно във финансовата сфера, така че той превърна живота на семейството в смятане на стотинки... Най-странното: винаги носеше с него тоалетна хартия, а ако някой от домакинството трябва да отиде до тоалетната, той къса един лист хартия. Никога повече от един лист."

"Все още помня един от първите случаи на развод в моята практика, съпругът се разведе със съпругата си заради манията си по Бинго. Ходил до бинго клуба 10-12 пъти седмично. Двойката беше над 80 години."

"Баща ми е адвокат по гражданско право. Имаше навремето клиетка, която се развела с мъжа си поради 2 причини: 1. Няма достатъчно косми на гърдите; 2 Много бавно кара автомобил.

"Вече не я харесвам! – това след 48 часа брак"

"Аз не съм адвокат, но най-добрият приятел на баща ми се разведе със съпругата си заради готвенето. Всяка вечер той се връщаше у дома и намира разкошна вечеря. Оказа се, че тя изобщо не знае как да готви и поръчва всичко от ресторанта. Дори нарочно цапала котлоните и тенджерите."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ