Love, Death and Robots ще дойде с втори сезон!

11.06.2019, 11:00

Любителите на киберпънка имат празник

   
 
Love, Death and Robots ще дойде с втори сезон!

Netflix почти официално обяви удължаването с още един сезон на проекта Love, Death and Robots. Съобщението се появи в Twitter от  See What’s Next.

Режисьор ще бъде Дженифър Юн Нелсън, известна с работата си по втората и третата част на Кунг Фу Панда. Пишем "почти официално", тъй като официалното изявление, в секцията PR на сайта, все още не се е появило, така че няма подробности. Но като цяло си чакай продължението.

Love, Death and Robots - компилация от антиутопични късометражни филми, предимно в киберпанк стил. Всички епизоди се подготвят от различни студия и не са свързани помежду си. Netflix също изпробва различен ред на епизоди за различни потребители.

Да обясним и какво е "киберпънк" според речника:

Киберпънк (на английски: Cyberpunk; от кибернетика и пънк) е литературен жанр в научната фантастика (постмодернизъм), който се фокусира върху хай-тек компютърните или информационни технологии, обикновено в съчетание със социален упадък. В днешно време киберпънк мотивите се застъпват също така в киното, музиката и видеоигрите. Фабулата често е за конфликти между хакери, изкуствен интелект и мегакорпорации в недалечното бъдеще на една антиутопична Земя и постиндустриално общество. Атмосферата на жанра прилича на филмовия ноар.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ