Учените намериха връзка между количеството партньори и вероятността да се разведеш
Автор: div.bg 25.06.2019, 09:06
Учените намериха връзка между количеството партньори и вероятността да се разведеш
Количеството партньори преди брака, разбира се!

Като изключим това, че девствеността вече не е необходима зестра, която жената трябва да осигури, както е било преди 100 години, всички мъже искат да си мислят, че никой не е докосвал жена им преди тях.

Всички обичат да мислят така и да четкат суетата си. В крайна сметка е нужна вярата, че такава жена няма да флиртува с нашите приятели и може да бъде оставена сама без страх от водопроводчика.

Учените решиха да проверят нагледно ситуацията. Проучванията, проведени в Университета на Юта (САЩ), показват, че наистина съществува връзка между броя на сексуалните партньори на една жена преди брака и вероятността от развод. Напук на цялата ситуация се оказва, че най-сериозен риск има при жените, които са имали само един партньор преди брака.

Никълъс Волфингер, професор в Университета на Юта и професор в Университетския департамент по социология, изследва 10 000 жени и прави диаграма, където ос X е броят на партньорите, а ос Y е броят на разводите.

Ето какво се оказа:

1 партньор - 30%

2 партньора - 14%

3 партньора - 11%

4-5 партньора - 18%

6-9 партньора - 14%

От 10 партньора и над 18%

За съжаление учените не дават обяснение на този феномен, но очевидно има връзка с това, че жените, които не са си походили рано или късно им се иска. Ако ти каже "Ти си ми втория" не значи, че са добри новини.

Сподели във:
Още от