Руснаците пускат техен си сериал за Чернобил на 22 юни!
Автор: div.bg 12.06.2019, 15:06
Руснаците пускат техен си сериал за Чернобил на 22 юни!
Според прессъобщението филмът "разказва подробно как е наистина"

На 3 юни излезе последната пета серия от мини сериала на HBO "Чернобил" и за няколко дни се превърна в най-дискутираната тема в цял свят. Но ако мнението на западните критици и зрители беше единодушно ("Чернобил" бе признат за най-доброто телевизионно предаване на всички времена на IMDb), мненията в Русия бяха разделени.

Както често се случва в бившия Съветски съюз едни започнаха да казват, че това е западна пропаганда и как може този сериал да не е заснет в тяхната си страна, а националните медии започнаха да търсят недостатъци в сериала.

А сега Канал 1 (Первый канал) е готов да даде на Запада отговор: на 22 юни ще бъде излъчен документален филм за аварията в атомната електроцентрала в Чернобил. От пресслужбата на телевизията казват, че филмът "разказва подробно как е наистина" и "възпроизвежда точната последователност на събитията"  в нощта на инцидента и следващите дни.

Например, според ТАСС, поредицата ще разкрие подробно подвига на пилотите на хеликоптери, които засипаха реактора със смес от пясък и олово. Те са произвели до 1000 излитания на ден и са се задържали на височина 200 метра над реактора, без първоначална защита.

Първи канал обещава още, че ще разкаже "истинската причина" защо Легасов се самоубива и какво се казва в записите на касетите. Кой "наистина е виновен" за аварията в Чернобил и "истинските замесени".

Сега колко да вярваме не знаем, но ще си направим труда да хвърлим един поглед със сигурност.

Сподели във:
Още от Кино