Какво се случва, когато изпиете бутилка уиски за 5 минути?
18.02.2014, 12:02
Какво се случва, когато изпиете бутилка уиски за 5 минути?
Една невероятна история от аналите на непалската полиция

Всеки път, когато решим, че българите сме пропаднали алкохолици, е необходимо да погледнем към необятната азиатска шир и нейните жители, за да се уверим, че в сравнение с тях сме истински аристократи. Ще ви отведем в планините на Югоизточна Азия, за да видите героичната смърт на човекът, който би могъл да бъде обявен за най-безразсъдния алкохолик в историята.

Мъж от Непал се обзаложил с приятел, че може да изпие една бутилка уиски за по-малко от 5 минути. Залогът бил чудовищната сума от 7,75 долара – толкова струвала бутилката. Мераклията действително изпълнил заканата си. В резултат на което умрял три седмици по-късно. Ето и полицейският доклад по случая:

"Панчарам Бишвокарма, собственик на златарски магазин в град Гопета, се съгласил да изпие 750-милилитрова бутилка уиски "Royal Stag", ако приятелят му заплати стойността на бутилката. Същият следобед Бишвокарма се прибрал вкъщи. Около 8 вечерта обаче започнал да повръща, не можел да спи и бил закаран в болница" - свидетелства местният полицай Санджеев Кадка.

Постоянното местене от болница в болница още повече влошило състоянието на препилия златар.

"Установихме, че пациентът е консумирал концентриран алкохол, който е 42 процента, само за 5 минути, без да е приел никаква храна преди това. В резултат алкохолът е увредил много важни органи." - казва д-р Пасхупати Чаудари, лекар в една от болниците, в които е лежал човекът.

Тъжна история, но няма как да не ни направи впечатление, че покойникът се е обзаложил за 8 долара, въпреки, че притежавал златарски магазин! Специално за такива хора е създадена прекрасната нашенска поговорка "Г*з глава затрива".

Сподели във:
Още от