Transformers кабриолет от бъдещето  9 Виж всички снимки

12.10.2011, 13:46

   
 

Няма как да не свързваме всяко издание на Chevrolet с Bumblebee от "Трансформърс". Просто, след първия епизод от поредицата, Camaro и Bumblebee са истински синоними. А новият модел на Chevy не само идва от бъдещето (ще се появи на пазара в края на 2012 г.), но и наистина се трансформира!

2013 Chevrolet Camaro ZL1 Cabriolet е супер мощен автомобил, който буквално ни кара да занемеем от кеф. Това ще бъде най-мощното кабрио под марката Chevrolet до момента и ще се появи за пръв път пред публика на Автомобилното шоу в Лос Анджелис след месец.

Подобно на купе версията със същото име, под капака на този звяр се крие 6,2-литров V8 LSA двигател, който има максимална мощност от 580 конски сили и притежава въртящ момент от 754 Нм. Структурата на ZL1 Cabriolet е подсилена, за да повиши устойчивостта на шасито спрямо усукване. Подобренията по модела включват и нова разпъваща щанга, която е фиксирана към двата предни амортисьора, усилен тунел за колянния вал, подсилени опори за скоростната кутия и др. Сред екстрите, които от General Motors са добавили в този модел, е и Magnetic Ride окачване, благодарение на което характеристиките на амортисьорите на автомобила се променят до 1000 пъти в секунда.

Външният вид на Camaro ZL1 Cabriolet не е особено променен, макар да включва нова решетка за радиатора и отвори върху капака на двигателния отсек, които да подобрят охлаждането на моторната система. Като цяло обаче автомобилът впечатлява с величествените си размери и излъчва агресия и мощ, които са поднесени в опаковка с етикет - "звярът на бъдещето"!

Както самият главен инженер на серията Camaro Ал Опенхайзер казва: "Това е кола, която ще ви кара да се усмихвате всеки път, когато спуснете покрива или настъпите газта!"

Ние вече се усмихваме. А вие?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ