Запознайте се с родителите, които никой не харесва във Facebook
Автор: div.bg 25.05.2019, 16:05
Запознайте се с родителите, които никой не харесва във Facebook
Приликата с действителни лица е "случайна"

Хвалещият се родител.

Като най-популярния тип родители, тази категория е хванала в капана си и най-добрите из между нас. Детето ви може да яде безглутенови храни. Може да е проходило рано или пък да е използвало някое наречие правилно. Слушайте, дори да е коментирало състоянието на здравеопазването в България, трябва ли постоянно да четем за това? Разбира се, от време на време получавате пас. Да кажем, че това е част от правата ви като родител, но не злоупотребявайте с тази привилегия, за бога! Приятелите ви може и да не ви го кажат в лицето, но пък може да си изпросите някое ограничаване в news feed-а им. 

2064711 

 

Мрънкащият родител.

Този тип родители е дори по-зле. Бебето ви държе будни цяла нощ? Изплюло си е храната? Не иска да ака на гърне? Хора, вие не само задушавате всяко щастие в социалната мрежа с вашето постоянно мрънкане за сън и липса на радост в живота ви, вие убивате въобще всяка възможност за щастие. Някой самоироничен коментар от време на време е напълно в реда на нещата. Да кажем, че така ще си спечелите малко симпатия в така или иначе потъналия ви в скръб живот. Може да спечелите и някой друг релевантен съвет от родител-ветеран. Но, ако това е единственото присъствие, което може да демонстрирате в социалната мрежа, поне не мрънкайте след това за намаляващата бройка следващи ви хора.

2064708

 

Готиният родител.

Дааа, доброто старо време на постоянен запой и рок енд рол концерти. Това бяха яките времена. Ключовата дума обаче е "бяха". Сега те са заместени с разбити мечти и счупени цикли на сън. Докато редица родители се адаптират към новия си начин на живот, дори процесът да е бавен и болезнен, други се чувстват задължени да поддържат стария си ореол актуален. Дори наистина да се забавляват, някак си вече не им отива. Последното не означава обаче, че родителят трябва да е обречен на тотална изолация, но да се насилваш да бъдеш това, което си бил преди години, а те чакат отговорности, не е добре не само за имиджа, но и за семейството, което разчита на теб. 

2064710

 

Обсебеният родител.

Обсесивните родители и Facebook вървят като дупе и гащи. Все пак къде другаде този тип родители ще намерят публика за постоянния поток от снимки и клипчета на детето им. Сложили за профилна някоя размазана снимка на детето им (на корицата също се подава хванатата в неподходящ момент изкривена физиономия на детето, което се опитва да избяга безуспешно от поредната дълга фотосесия), тези родители са отдали цялата си Facebook идентичност на поколението си. Изберете една-две свестни снимки, не качвайте всички 15-20, които сте нацъкали на чавето, докато прави нещо напълно безинтересно за останалата част от света.

857d69bd-f923-3b77-9638-a34a611887ae

Вдъхновеният родител.

Това са родители, които постват често вдъхновяващи и мъдри афоризми за живота и родителството, както и за общата красота на света. Въз основа на публикациите им, бихте помислили, че техните бебета никога не са проливали и сълза през живота си. Да, разбираме. Животът е прекрасен. Бебетата са супер. Да бъдеш родител е най-доброто нещо, което може да се случи на някого. Запазете си демотивиращия ентусиазъм за себе си, ок? 

2064709

Сподели във:
Още от Играчки