Той е един за всички, нов и на 3D  10 Виж всички снимки

13.10.2011, 10:15

   
 

"Тримата мускетари. Това е филм, който винаги съм искал да направя."

И определено си се справил, Пол. Представяйки версията на нашето поколение, Пол Андерсън, големият режисьор и не на последно място съпруг на Мила Йовович (чието присъствие във филма става разбираемо), върна мускетарите в наши дни.

Да, става дума за приключенската история, за която всяко дете е чувало, чело и мечтало да бъде един от героите. Същата онази класика на Дюма, която според Андерсън трябва да се предава от поколение на поколение и да насърчава всяко от тях да пренаписва своя вариант.

Сегашният вариант от своя страна малко или много изглежда така – добри (и красиви) актьори, които не само радват с добрата си актьорска игра, но и се сражават като истински герои (наистина!); изобилие от искри, произведени от острие, срещнало друго острие; технологии, които за 17 век само според плановете на Да Винчи са можели да бъдат конструирани; барокова помпозност в осъвременен вариант, която акцентира най-вече на жените и на определени части от тях; сериозна кауза, която е в основата на сюжета и един обиден кон. Конят всъщност изиграва значителна роля във филма, защото приключенията на Д'Артанян започват с петнистия му кон (приличащ на мутирал далматинец) и завършват с него. С две думи – очакваният блокбъстър е приказка, пренаписана за 21 век, най-вече с 3D ефектите.

Филмът припомни за добрите времена, в които всеки е отстоявал честта си, тази на любимата и, разбира се, на коня. Дава ясна 3D представа точно къде се е развивало действието, как е изглеждал Париж много, много преди да има Айфелова кула и по един комедиен, същевременно леко драматичен, но модерен начин разказва за Атос, Портос, Арамис и малкия Д'Артанян, който буквално им скри шапката.

Няма да ви разказвам в подробности нещо, което познавате отдавна, но си заслужава да видите Орландо Блум в що годе лоша роля, реалните сражения, за които Матьо Макфейдън, Люк Еванс, Рей Стивънсън, Лоугън Лерман (познат ни като Пърси Джаксън) и Мила Йовович са тренирали в продължение на 5 месеца, за да покажат впоследствие уменията си на забавен кадър, както и битката на добрите и лошите, която силно напомня на "Карибски пирати", но тук корабите са във въздуха. А да не забравяме и позьорските сцени на бившият модел – заразното зло Милица Йовович, която играе ролята на фаталната милейди Уинтър.

Утре е денят, в който "Тримата мускетари" ще излезе по кината, затова ако ви заинтригува написаното по-горе, вече знаете от кога да запазвате билети. Съвет от мен: съберете се повече хора, защото, за да влезете в духа на "Един за всички и всички за един", са необходими повече от един авантюрист.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ