Тийнеджърът, който беше екзекутиран два пъти
Автор: div.bg 12.05.2019, 12:05
Тийнеджърът, който беше екзекутиран два пъти
Злощастната история на Уили Франсис

През 1945 г. шефът на 16-годишния Уили Франсис бил застрелян 5 пъти с пистолет. Главният заподозрян, разбира се, бил чернокожият младеж. Въпреки че Франсис така не признава вината си, адвокатите му, назначени от съда, дори не се опитари да го защитят. В края на краищата, Франсис несъмнено е бил виновен и за друго престъпление: бил е чернокож в Луизиана през 1946 г. Ето защо без да мине много време и уважаваното жури осъдило Франсис на смърт.

2069124

Макар да са му били вкарали достатъчно електричество, за да накарат не особено лекия електрически стол да заподскача напред-назад, Франсис оцелял достатъчно дълго, та да преустановят операцията като неуспешна. Оказало се, че пияните пазачи не били нагласили машината правилно. Докато отстранявали злощастния младеж, един от пияните екзекутори се провикнал, че Франсис може и сега да се е спасил, но следващия път ще го накажат, ако трябва и с железен прът. 

2069125

Впоследствие делото стигнало до Върховния съд, като аргументът бил, че е прекалено жестоко да прекарат Франсис отново през електрическия стол. Не само това, но като цяло се оказало, че доказателства против момчето липсвали. Използваният пистолет бил на заместник-шерифа, чиято жена се намирала в тайна връзка с 53-годишния шеф на Франсис (жертвата в престъплението). Въпреки тези фактори, Франсис в не особено ясни условия си признал за убийството, което става и причината да бъде екзекутиран - този път успешно - година по-късно.

За повече по тази история, вижте: todayifoundout.com

Сподели във:
Още от Забавно