ВИДЕО: Най-смъртоносната прашка
Автор: div.bg 27.02.2012, 14:02
ВИДЕО: Най-смъртоносната прашка
Бъдете внимателни

Ако съществува един човек със собствен канал в YouTube, който се радва на особено одобрение от почти всички потребители, то това със сигурност е Йорг Справе – майсторът на всички видове и размери прашки. През живота си този внушителен здравеняк е измайсторил всякакви странни оръжия, омотани с ластици и други разтегливи материи.

Последното изобретение на Справе отново е прашка и е вдъхновено от манга хита "One Piece". Става дума за оръжието на Usopp, което е доста успешна комбинация между прашка и копие с метален връх за по-лесно пробиване. Версията на Справе е снабдена с четири свързани ластика, прикрепени към тояга (ние предпочитаме да я наричаме жезъл), а в средата – изолирбанд. В края, както вече споменахме, се намира "смъртоносният" метален връх, който може да се използва както като оръжие, така и за да закрепва прашката по-здраво за земята и да дава стабилност и по-голяма прецизност на изстрела.

Разбира се, за основа е използвано рисуваното оръжие на Usopp, но подобренията са насочени основно към стабилността. В анимацията героят държи прашката във въздуха, което не е удобно за китките. Тук имаме опция за по-добра стабилност. Нещо, което вероятно не е от значение за един рисуван герой. Във видеото, което ще откриете в края на текста, можете да видите как действа на практика.

Ние, а предполагаме, че и вие, не бихте искали да сте на мястото на дъската, която Справе е сложил в ролята на жертва. Но ако трябва да избираме, вероятно бихме предпочели да ни уцелят с прашката, отколкото да ни "боцнат" с металното острие. Всъщност и двата варианта ни звучат адски, адски болезнено.

Източник: Technabob

Сподели във:
Още от