Притча за бившите гаджета

02.10.2014, 14:50

Да се съберем или не

   
 
Притча за бившите гаджета

Притчата за бившите гаджета е онази доза мъдрост и смислено поучение, от които всеки един човек има нужда. На много хора им се е налагало да взимат решение - дали да се върнат при бившето си гадже или да продължат към новото и неизвестното. След като прочетете притчата, сами ще знаете отговора. Нейното заглавие е "Синдром на студеното ла*но":

Преди няколко месеца се разделих с моята приятелка, защото разбрах, че ми е изневерила няколко пъти. Вчера тя ми се обади и ме попита дали искам да се видим. Аз се съгласих. Припомних си колко хубави моменти сме имали заедно и че всъщност още я обичам.

Прибрах се вкъщи и споделих на баба ми (най-добрата ми приятелка). А тя на свой ред ми каза най-мъдрото нещо, което някога бях чувал:

- О, миличък! Не забравяй, че имаше причина да се разделиш с нея!

- Да, знам, но още я обичам.

- Само да не си посмял да развиеш "Синдрома на студеното ла*но"!

- Ъъъ... какво е това?

- Така. "Синдормът на студеното ла*но" е следното нещо: Когато акото ти е все още топло, знаеш, че е ако, затова и не го доближаваш. От друга страна обаче, ако ла*ното изстине и се втвърди, много хора биха си помислисли, че е шоколад. Ще си хапнат малко и изведнъж ще се сетят, че е било ла*но. Тя ти е изневерила. Тя е ако. Не шоколад. Ето това не трябва да забравяш.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ