Руснаците пускат техен си сериал за Чернобил на 22 юни!

12.06.2019, 15:00

Според прессъобщението филмът "разказва подробно как е наистина"

   
 
Руснаците пускат техен си сериал за Чернобил на 22 юни!

На 3 юни излезе последната пета серия от мини сериала на HBO "Чернобил" и за няколко дни се превърна в най-дискутираната тема в цял свят. Но ако мнението на западните критици и зрители беше единодушно ("Чернобил" бе признат за най-доброто телевизионно предаване на всички времена на IMDb), мненията в Русия бяха разделени.

Както често се случва в бившия Съветски съюз едни започнаха да казват, че това е западна пропаганда и как може този сериал да не е заснет в тяхната си страна, а националните медии започнаха да търсят недостатъци в сериала.

А сега Канал 1 (Первый канал) е готов да даде на Запада отговор: на 22 юни ще бъде излъчен документален филм за аварията в атомната електроцентрала в Чернобил. От пресслужбата на телевизията казват, че филмът "разказва подробно как е наистина" и "възпроизвежда точната последователност на събитията"  в нощта на инцидента и следващите дни.

Например, според ТАСС, поредицата ще разкрие подробно подвига на пилотите на хеликоптери, които засипаха реактора със смес от пясък и олово. Те са произвели до 1000 излитания на ден и са се задържали на височина 200 метра над реактора, без първоначална защита.

Първи канал обещава още, че ще разкаже "истинската причина" защо Легасов се самоубива и какво се казва в записите на касетите. Кой "наистина е виновен" за аварията в Чернобил и "истинските замесени".

Сега колко да вярваме не знаем, но ще си направим труда да хвърлим един поглед със сигурност.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ