Онлайн калкулатор ще ви покаже колко калории сте изпили за седмицата

06.05.2019, 16:00

Можете да изчислите вредата, която ви носи изпитият алкохол

   
 
Онлайн калкулатор ще ви покаже колко калории сте изпили за седмицата

Та, решили сте, значи, че ще пиете само веднъж в седмицата. Идва събота и се унищожавате. После в неделя удряте една биричка за помощ с махмурлука, ама това не е нищо, разбира се. След това с понеделника започвате седмицата много оптимистично и с увереност, че няма да пиете.

Добре, ама става вторник и някой колега изскача с неустоимата оферта да обърнете няколко бири в барчето след работа. Отивате за "само една", а те естествено стават три, но какво толкова. Решавате, че в сряда няма да пиете в никакъв случай. След работа ще се приберете и ще готвите! Добре, ама едно винце как добре ще влезе с пържолките... и така си взимате бутилка. Винаги е добре да има запас в хладилника. 

Четвъртъкът традиционно преминава под съпровода на една жажда, породена от задаващия се зад ъгъла уикенд и тя обезателно трябва да бъде утолена с няколко бирички. А на другия ден вече е петък и аргументът, че "утре не си на работа" е абсолютно непобедим. Правите каквото правите и вече е събота. Една седмица мина, а алкохолът е все така тук. 

Познато, нали?

Но може би задачата по намаляването би станала по-лесна, ако можете да сумирате количеството изпит алкохол за седмицата и видите на колко калории и пари се равнява то. Това може да стане съвсем лесно, благодарение на този онлайн калкулатор

1811798

Той взима предвид количеството и вида алкохол, който сте изпили, а също и възраста и пола, а след това прави изчисления и ви поставя в една от трите групи: ниско, средно или високо-рисков пияч. Освен това програмата изчислява калориите, на които се равнява изпитото, техният еквивалент в шоколадови блокчета, както и парите, които сте изхарчили. Последното не е особено точно за нас, тъй като калкулаторът е предназначен за британските потребители и изчислява сумата в паундове, но въпреки това може да служи за ориентир.

Хайде, изчислете какви пияници сте. Ето линк.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ