Запознайте с жената, вдъхновила всички любовни песни

13.06.2018, 16:00

А колко песни са написани за вас?

   
 
Запознайте с жената, вдъхновила всички любовни песни

Малцина от нас знаят какво е някой да запише парче, посветено на скромната ни личност. Още по-малко знаят какво е това парче да стигне до Топ-40.

Пати Бойд е една от тези личности. Нека започнем с изключително известната "Wonderful Tonight" на Ерик Клептън. Представете си колко трябва да си мръднал от любов, за да напишеш песен за това жена ти как се приготвя да излизате. Вместо да я хока, че е трябвало да бъде облечена преди още 50 минути, човекът седнал и написал най-романтичния хит.

 

 През 70-е Бойд е била гадже на Клептън. Романтичната й история с песните обаче не започва с него. Преди него тя е била жена на Джордж Харисън от Бийтълс. Слуховете твърдят, че песента "Something" е посветена на английския модел. Е, Харисън отрича това, но и вие щяхте да отричате, ако жена ви беше зарязала две години по-късно за друг. Клептън и Харисън са били приятели по това време. Може би не е случайност, че имено в този период излиза 7-минутната "Layla". Харисън е трябвало да се доседи на къде отиват нещата.

 

Чакайте, историята на свършва тук. Според Рони Ууд от Rolling Stones двамата с Харисън си менкали жените за по едно. Точно тогава излиза "Mystifies Me". След това пък Ууд написва отново за Пати "Breathe On Me". Абе, направо приемете, че всяка една романтична песен, която сте чули, е за Пати Бойд.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ