Запознайте се с родителите, които никой не харесва във Facebook

25.05.2019, 16:00

Приликата с действителни лица е "случайна"

   
 
Запознайте се с родителите, които никой не харесва във Facebook

Хвалещият се родител.

Като най-популярния тип родители, тази категория е хванала в капана си и най-добрите из между нас. Детето ви може да яде безглутенови храни. Може да е проходило рано или пък да е използвало някое наречие правилно. Слушайте, дори да е коментирало състоянието на здравеопазването в България, трябва ли постоянно да четем за това? Разбира се, от време на време получавате пас. Да кажем, че това е част от правата ви като родител, но не злоупотребявайте с тази привилегия, за бога! Приятелите ви може и да не ви го кажат в лицето, но пък може да си изпросите някое ограничаване в news feed-а им. 

2064711 

 

Мрънкащият родител.

Този тип родители е дори по-зле. Бебето ви държе будни цяла нощ? Изплюло си е храната? Не иска да ака на гърне? Хора, вие не само задушавате всяко щастие в социалната мрежа с вашето постоянно мрънкане за сън и липса на радост в живота ви, вие убивате въобще всяка възможност за щастие. Някой самоироничен коментар от време на време е напълно в реда на нещата. Да кажем, че така ще си спечелите малко симпатия в така или иначе потъналия ви в скръб живот. Може да спечелите и някой друг релевантен съвет от родител-ветеран. Но, ако това е единственото присъствие, което може да демонстрирате в социалната мрежа, поне не мрънкайте след това за намаляващата бройка следващи ви хора.

2064708

 

Готиният родител.

Дааа, доброто старо време на постоянен запой и рок енд рол концерти. Това бяха яките времена. Ключовата дума обаче е "бяха". Сега те са заместени с разбити мечти и счупени цикли на сън. Докато редица родители се адаптират към новия си начин на живот, дори процесът да е бавен и болезнен, други се чувстват задължени да поддържат стария си ореол актуален. Дори наистина да се забавляват, някак си вече не им отива. Последното не означава обаче, че родителят трябва да е обречен на тотална изолация, но да се насилваш да бъдеш това, което си бил преди години, а те чакат отговорности, не е добре не само за имиджа, но и за семейството, което разчита на теб. 

2064710

 

Обсебеният родител.

Обсесивните родители и Facebook вървят като дупе и гащи. Все пак къде другаде този тип родители ще намерят публика за постоянния поток от снимки и клипчета на детето им. Сложили за профилна някоя размазана снимка на детето им (на корицата също се подава хванатата в неподходящ момент изкривена физиономия на детето, което се опитва да избяга безуспешно от поредната дълга фотосесия), тези родители са отдали цялата си Facebook идентичност на поколението си. Изберете една-две свестни снимки, не качвайте всички 15-20, които сте нацъкали на чавето, докато прави нещо напълно безинтересно за останалата част от света.

857d69bd-f923-3b77-9638-a34a611887ae

Вдъхновеният родител.

Това са родители, които постват често вдъхновяващи и мъдри афоризми за живота и родителството, както и за общата красота на света. Въз основа на публикациите им, бихте помислили, че техните бебета никога не са проливали и сълза през живота си. Да, разбираме. Животът е прекрасен. Бебетата са супер. Да бъдеш родител е най-доброто нещо, което може да се случи на някого. Запазете си демотивиращия ентусиазъм за себе си, ок? 

2064709

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ