Боб Дилън не отговаря на обажданията на Нобеловия комитет

18.10.2016, 13:30

Тазгодишният Нобелов лауреат за литература не изглежда особено заинтересован от наградата

   
 
Боб Дилън не отговаря на обажданията на Нобеловия комитет

След като през миналата седмица се разбра, че Боб Дилън е носител на Нобеловата награда за литература за 2016 г., от Шведската академия, която връчва отличията, все още не са успели да се свържат с музиканта. Не е ясно дали причината е съгласие от негова страна с недоволството, което някои изразяват към победата му, или просто пореден пример за своенравния и труден характер на легендата, но секретарката на Нобеловия комитет Сара Даниус е споделила пред местно радио, че от институцията са се отказали да продължават с опитите да се свържат с Дилън, съобщава The Guardian.

"В момента не правим нищо. Обаждах се и пращах писма на един от най-близките му сътрудници и той отговори много приятелски. Мисля, че за сега това е достатъчно.", казва Даниус и изразява надеждите си, че музикантът ще се появи за церемонията на 10-ти декември, когато лично кралят на Швеция Карл XVI Густав ще връчи наградите на победителите във всички категории. 

Междувременно Дилън продължава да изнася концерти от своето "Безкрайно турне", което продължава от 1988 г. насам. Само преди няколко дни в Лас Вегас 75-годишният музикант свири на китара за първи път от 4 години и повечето фенове приеха това като вид отпразнуване на престижната награда. Дали ще се появи и на истинското празненство през декември предстои да разберем.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ