Убийци на либидо

17.07.2018, 15:00

Кое може да понижи желанието ти за секс

   
 
Убийци на либидо

Стрес

Очудващо, но мнозина правят много неща добре, когато се намират под стрес. Сексът за жалост рядко е между тях. Стресът на работното място, в дома или в интимните отношения е нещо, което неизбежно може да се случи на всеки. 

Проблеми с партньора

Проблемите с партньора са сред най-често срещаните убийци на либидо. Това важи и за двата пола: постоянни караници, лоша комуникация, усещане, че си бил предаден, и т.н. Ако е трудно да се върнеш на пистата, обърни се към консултант (най-добре семеен).

Алкохол

Някоя друга чашка може да те накара да се чувстваш по-отворен към сексуални изживявания, но твърде много алкохол може само да навреди на шофьорските ти умения в секса. Да бъдеш пиян също така може да е отблъскващо и за партньора ти.

2078071

Прекалено малко сън.

Ограниченият сън със сигурност влияе на сексуалното ти настроение. Общо взето всичко, което ще попречи на добрата ти почивка вече, ще попречи и на сексуалния ти живот. Умората изяжда сексуалните чувства. Подсигури се, че си набавяш достатъчно сън, а ако имаш по-сериозни проблеми с наспиването, обърни се към твоя лекар.

Децата.

Не се притеснявай - няма да загубиш сексуалния си апетит, когато станеш родител. Но със сигурност ще загубиш времето за подобни изпълнения. Ако имате бебе, разбира се, може да го направите с партньора си, докато то спи, но най-вероятно тогава ще искате и вие да спите.

Лекарства.

Някои лекарства наистина могат да станат причина за понижено либидо. Такива, например, са антидепресантите, лекарствата за кръвно налягане, противозачатъчни, химиотерапия, лекарства против ХИВ, финастерид и прочие. Внимавай с дозите и винаги съгласувай употребата им с лекар.

2078070

Лошо самочувствие.

Ако не се харесваш на външен вид, няма как да си достатъчно отпуснат, за да се отдадеш на сексуалните си нагони. И обратното - ако се чувстваш добре в кожата си, си само на една крачка от правилното настроение за палуване.

Нисък тестостерон.

При мъжете желанието за секс е силно корелирано с нивата на тестостерон в организма. Със стареенето, тези нива спадат, поради което някои мъже започват да губят и силното си желание за секс. Добри нива на съответиня хормон могат да се поддържат чрез правилно хранене и тренировки. 

Депресия.

Състкоянието на депресия може да изключи достъпа ти до редицу неща, които повечето хора намират за източник на удоволствие. Сексът като такъв източник не прави изключение. За нещастие, силните депресивни състояния често изискват употребата на медикаменти, които от своя страна също намаляват сексуалното желание. 

2078072

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ