Топ три луксозни дестинации спрямо тяхното БВП

23.05.2018, 09:00

Хвърлете един поглед и си букнете полет веднага!

   
 
Топ три луксозни дестинации спрямо тяхното БВП

СИНГАПУР

БВП на глава от населението: 59,711 интернационални долара

Сингапур е малка страна, която се отличава с това, че е най-гъсто населената страна в света след Монако. Това не е толкова изненадващо, имайки предвид, че почти цялата държава е ограничена от едноименната столица. По-голямата част от БВП-то на Сингапур се дължи на производствената индустрия, а нацията се е специализирала във вноса на продукти, рефенирането им и изнасянето им. 

2061484

ЛЮКСЕМБУРГ

БВП на глава от населението: 80,119 интернационални долара

Люксембург често се споменава заедно с другите мини страни в Европа, но нейната площ е от 2 566 кв. км., а населението й наброява около 510 000 души (сравнително по-голямо от това на Монако, Андора и Лихтенщайн). Характерно за Люксембург е, че има ниска безработица и постоянно растяща икономика, най-вече благодарение на стоманодобивната, химическата, каучуковата и банковата индустрия. Люксембургската столица, която също се нарича Люксембург, е дом на много от основните сгради на ЕС.

2061483

КАТАР

БВП на глава на населението: 102,943 интернационални долара.

Най-богатата страна в света, подобно на своите съседи Обединените арабски емирства и Кувейт, е придобила своето богатство благодарение на петрола. Катар има най-бързо развиващата се икономика в света, което се дължи на изключително покачващите се цени на петрола през последните години. С изключение на петрола, Катар също така допълва дейностите си с изнасяне на природен газ. Допълнително, страната се опитва да се развие и в сферата на тех-компаниите, за да не бъде напълно зависима от изкопаемите горива (които, разбира се, рано или късно ще свършат).

2061485

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ