Този мъж иска да преплува Тихия океан  2 Виж всички снимки

30.05.2018, 10:00

Стискаме палци на маниака

   
 

Една историческа експедиция е насрочена за следващата седмица, когато плувецът на дълги разстояния Бен Лекомте ще се опита да преплува около 5 500 мили в Тихия океан. Очаква се Лекомте да започне във вторник от Япония и да стигне с плуване до Сан Франциско. Цялата лудост ще трае от шест до осем месеца и ще бъде проследена от нямащата нужда от представяне Discovery Channel и дигиталната компания Seeker.  

2063610

Лекомте, който днес е на 51 години, е първият човек, преплувал Атлантическия океан през 1998 г. - цели 3700 мили само за 73 дни. Настоящият преход обаче е отнел седем години от живота му в подготовка. Планът е да се плува по осем часа на ден, докато екип от 27 институции, включително NASA, ще събират семпли от водата, за да се анализира ефекта от човешкото замърсяване върху океанската вода.

2063607

Въпреки неизброимите пречки, които го грозят (метеорологични условия и здравословни проблеми), Лакомте се притеснява най-много от медузите, особено ако са на стада. Това би му попречило да постигне целта си. А относно нея, 51-годишният мъж споменава, че преплуването на разстоянието е само едната страна на монетата. Другата е обръщането на общественото внимание към проблемите на морския живот.  

2063608

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ