Писмо от редактора: Защо 8 март не е за майки

А за всичко, което се чувства жена...

   
 
Писмо от редактора: Защо 8 март не е за майки

Здравейте, другари (почвам така, 'щото една част от вас са заклеймили празника като "соц", а другите: "Тва си ми е на мама, к'во да им снасям кинти на тия). И 'що Ева я скъса тая ябълка... ние ще я наказваме за това цял живот.

Жените през цялата ера на "очовечаването" са третирани като не-хора (ок, извинявай – половин хора) и това е до преди малко, а някъде продължава. Но правата на жените са доволно скучна тематика, с която не държим да те занимаваме. Само ще ти споменем: в древната митология жената освен да се такова, е символ на всичко онова, което ти не си – грях, развитие, новаторство, земя... и живот. За това да принизяваш с добичетата съществото, което те е родило, да го покриваш с чаршафи и да му вменяваш първородния грях е идиотско, неправилно и простее, както и да го погледнеш.

Жените, брат, са луди. За това няма две мнения. Няма по-откачени същества на този свят – само те могат да обичат безрезервно убиеца, само те могат да жертват семейството за нескопосания наследник и само те... са запазили онази част от природата, на която ние (мъжете) се дивим и наричаме: "'що така, бе".

Днес това, което се опитваш да награбиш през целия си живот има празник (за щастливките – пълник). Те са луди, откачени и не знаят какво искат. Но възпитават децата ни, правят къщата "вкъщи", те са ни приятели и жени, които обичаме.

Та, честит 8 март на всяка една жена и всяка една, която ще стане такава! (Гопе, успех, само добри отзиви сме чували за тоя доктор!).

1872538

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ