На какво ни учат разделите?

25.08.2016, 17:15

Не ни оставят само болезнени спомени

   
 
На какво ни учат разделите?

Не всички любовни връзки продължават вечно, независимо от това колко много ни се иска. Понякога осъзнаваме, че не сме един за друг и идва моментът, в който да сложим край.

Не всяка раздяла е красива, но веднъж след като сме приключили връзката си трябва да си дадем сметка, че животът си тече и е редно да осъзнаем ситуацията и да продължим напред.  Разделите ни оставят много мъка и болезнени спомени и въпреки това е добре да осъзнаем и какво сме научили от цялото това преживяване.

Любовта идва от само себе си и не трябва да се насилва

Не можеш да накараш някого да продължи да те обича насила. Както и обратното - никой не е способен да обича по принуда. Когато си с някого и усещаш, че чувствата ти си отиват е по-добре да сложиш край.  И никой не е виновен за това. Все пак човек не избира сам в кого да се влюби и в кого не.

В живота има много по-лоши неща от разделите

Да, трудно е за вярване, но е така. Понякога сме толкова силно обсебени от страха да не останем сами и го превръщаме в причина да запазим връзката си с даден човек. Но това рано или късно се превръща в проблем и краят става неизбежен. След това осъзнаваме, че самотата не е чак толкова лоша. Тя помага на човек отново да се "върне към живота” и да осъзнае, че и сам е способен на всичко, което пожелае, дори и в периода на връзка да му се е струвало, че не е така.

1768980

Не винаги усилията в една връзка са двустранни

Някои правят всичко, за да запазят връзката си. Съобразяват се, променят начина си на живот, планират съвместното бъдеще и правят компромиси със себе си заради него. Когато виждате, че човека до вас не ви отвръща със същото, никога не е сигурен в това, което иска и  никога не взема сериозни решения относно връзката ви е време да кажете сбогом.

Понякога вината наистина е у вас

Вие сте този, който не е давал всичко от себе си, вие сте и този, който не е готов да направи компромис. Или обратното - правили сте прекалено много, насилвали сте нещата и сте отблъснали партньора си заради прекалено многото неща, които сте искали от него.

Понякога пътищата ни се разделят

Често любовта ни заслепява и когато обичаме някого сме готови да приемем всичко, което партньорът ни предлага. Градим планове за съвместно бъдеще, но понякога се случва да "прогледнем" и да осъзнаем, че това не е животът, който сме искали. И когато пътят ни не е един, тогава трябва да се оттеглим, защото никой не е длъжен да промени изцяло нагласите и мечтите си само защото на нас не ни изнася.

1768979

Не винаги е добра идея да запазите "приятелски" отношения

В повечето случаи става така, че единият партньор не е съвсем съгласен с раздяла и я понася много по-тежко от другия. В такъв момент за него би било много трудно да гледа на другия просто като приятел и да продължава да контактува нормално с него. Нужно е време за него да свикне, но в повечето случаи хората напълно загърбват всякаква комуникация помежду си.

Не пренебрегвайте приятелите си

Често, когато сме във връзка, особено в началото, ние се стараем да прекарваме повече време с партньора си, защото тепърва го опознаваме, интересно ни е и това е моментът, в който любовта се заражда. Но в случай на раздяла приятелите са тези, които ще ви помогнат да преодолеете мъката си, те винаги ще са до вас.

Понякога разделите са грозни

Не винаги се разделяме спокойно и адекватно. Често се отправят обиди и думи, за които по-късно съжаляваме. Но въпреки това се опитайте да извлечете позитивите от връзката, която сте имали. Спомнете си хубавите моменти, помислете какви нови неща сте научили от партньора си, какво сте постигнали благодарение на отношенията ви, помислете за грешките, които сте допуснали и се опитайте да не ги повтаряте в следваща връзка.


 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ