Изненадващи причини за развод, за които никой не говори

09.05.2017, 16:30

Ако не се карате кой да измие чиниите, значи имате проблем

   
 
Изненадващи причини за развод, за които никой не говори

Чести причини за развод обикновено са изневяра, несъвместимост в характерите, липса на доверие и дори финансови проблеми.

Оказва се обаче, че малките неразбирателства и пропуски в отношенията между двама души са основен повод за раздели и разводи.

Представяме ви няколко причини, които на пръв поглед звучат абсурдно, но наистина създават сериозни проблеми в една връзка и са способни да доведат до развод. Не ги подценявайте в никакъв случай.

Липса на зрителен контакт

1908231

Ако водите разговор, гледайки в екрана на телефона или телевизора, това може сериозно да ви отчужди и да наруши интимната ви комуникация. За да не го допуснете, забранете мобилните телефони по време на вечеря и ги оставете на страна, докато си почивате заедно на дивана.

Не спорите за миенето на чиниите?

1908234

Ако в началото на връзката ви не възникват малки и незначителни спорове, това ще отслаби способността ви да разрешавате по-сериозни проблеми, когато връзката вис е задълбочи. Но това далеч не означава, че трябва да създавате проблеми от най-малката ситуация.

Недейте да сочите с пръст и да обвинявате непрекъснато партньора си. Вместо това поговорете и по деликатен начин му посочете нещата, които не ви допадат в поведението му.

Все по-малко страст и интимност

1908236

Вероятно повечето разговори, които водите с партньорката си са рутинни и включват дъщеря ви, която трябва да се вземе от детската градина или какво ще вечеряме тази вечер. Без тези уточнения не може, но питайте жена си как е минал денят ѝ и я накарайте да ви разкаже за какво си е говорила с колегите.

Двойките, които водят подобни разговори значително подобряват интимната си връзка и чувствата им един към друг се засилват.

Пристрастеност към социалните мрежи

1908229

Тя се превръща във все по-нарастваща причина за развод. Проблемът на социалните мрежи е, че буквално изяждат времето ви. Вместо да сте със съпругата си, вие проверявате непрекъснато всяко ново известие или съобщение от приятелите си.

Пробвайте да изтриете въпросните приложения от телефоните си. Браузърът ще ви позволи да посещавате Facebook и Instagram, когато ви дойде настроението за тях, но поне няма да го правите постоянно.

Загуба на индивидуалност

1908232

Ако партньорите не са способни да функционират като индивидуални личности, то връзката им е обречена на провал. За да не се стига до раздяла би било полезно за партньорите да открият дейности, които да извършват поотделно. Това могат да бъдат членство в някакъв клуб, включване в курс по фотография, а защо не се запишеш на спорт или пък танци.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ