Генетичните заболявания в семейството на Доналд Тръмп

26.05.2019, 12:00

Вижте към кои болести е предразположен президентът на САЩ

   
 
Генетичните заболявания в семейството на Доналд Тръмп

Не е тайна, че семейната ви генетична история ви предразполага повече към определени болести, отколкото към други. Бидейки публична личност и президент на водещата световна сила, интересно е към какво е предразположен Доналд Тръмп с оглед на своята собствена генетична история. Ето и няколко заболявания с генетична основа, които циркулират в семейството му.

– Доналд Тръмп е известен с това, че не пие алкохол. Също така той обезкуражава децата си да посягат към чашката. Причината зад подобно поведение? По-големият му брат Фред е починал от алкохолизъм. В съзнанието на Доналд, "само едно питие" може да отключи заболяването, от което си е отишъл брат му. Алкохолизмът е свързан с някои специфични гени, така че, ако имате близък, който се бори със заболяването, това може да увеличи шанса да притежавате същата болест.

2063019

– Майката на Доналд Тръмп, Мария Маклеод Тръмп, до голяма степен е мистерия за медиите и често бива цитирана като причината за "дълбоко вкоренените несигурности" на своя син. Тя обаче може да се окаже причината за много по-сериозни проблеми, защото самата е страдала от такива. По-конкретно, майката на настоящия президент на САЩ е боледувала от остеопороза - болест със силен генетичен компонент. 

2063025

– Доналд и баща му карали по Пето авеню, когато разбрал, че старецът страда от болестта на Алцхаймер (болест, която развил на 87-годишна възраст). Доналд току-що бил закупил земя под сградата "Емпайър Стейт Бюлдинг" и я посочил на баща си. Фред Старши обаче не разпознал известния гигант и попитал колко апартамента има в извисяващата се над тях сграда. 

2063024

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ