Хидрогелът ще измести гумата в изработването на кондоми

20.08.2018, 12:00

Бъдещето изглежда светло

   
 
Хидрогелът ще измести гумата в изработването на кондоми

По света има над 1 милион нови сексуално предавани болести, диагностицирани всеки ден, и над 80 милиона непланирани бременности годишно, а най-често посочваният проблем относно употребата на презервативите е усещането с тях.

Всеки мъж знае, че кондомите са принципно неудобни, трудни за използване и ненадеждни, ако не успеете да ги поставите добре от първия път. 

Практически, кондомите остават почти непроменени от 1830-та година, откакто човечеството захвърли животинските черва в името на латекса. Последната "голяма" промяна, ако можем да я наречем така, беше въвеждането "резервоарчето" на върха на кондома и това беше преди около 70 години.

Ако и вие сте между тези, за които носенето на презервативи е пречка, може би ще се радвате да разберете, че учените са заменили добрата стара гума с хидрогел. Хидрогелът е наподобяващ кожа материал, който ще накара щастливците, които го използват, да се чувстват... сякаш не носят нищо. 

В проучване, публикувано в "Advanced Healthcare Materials", изследователи посочват, че хидрогелът е здрав, гъвкав, мек, хлъзгав и непропусклив, което би го направило перфектния материал за подобни цели.

2088339

 

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ