Промени във Facebook след скандала

25.04.2018, 19:00

Бяха направени оптимизации на приложението, които ще улеснят потребителите

   
 
Промени във Facebook след скандала

След бурното критикуване за нарушенията на поверителността на личните данни в Cambridge Analytica и широко разпространените споделяния на #deletefacebook, шефовете на гиганта за социални медии най-после обявиха някои стъпки, за да започнат да уверяват потребителите относно сигурността на техните профили.

Ерин Еган главен директор по въпросите на защитата на личните данни във Facebook и Ашли Берингер заместник-главен юрисконсулт на компанията очертаха мерките в пост, наречен "Време е да направим по-лесни за намиране средствата ни за поверителност".

Те написаха:

"Миналата седмица показахме колко повече работа трябва да свършим, за да наложим нашата политика и да помогнем на хората да разберат как работи Facebook и да подобрим контрола върху данните им. Чухме силно и ясно, че настройките за поверителност и други важни инструменти са твърде трудни за намиране и че трябва да направим повече, за да информираме хората. Така че в допълнение към съобщенията на Марк Зукърбърг миналата седмица – за премахване на злоупотребите с платформата Facebook, укрепване на правилата ни и улесняване хората да отнемат възможността на приложението да използва данните им – предприемаме допълнителни стъпки през следващите седмици, които да помогнат на хората да контролират по-добре личния си живот, който споделят в профилите си. "

2052889

Ето какви са нововъведенията:

1. Контроли, които са по-лесни за намиране и използване

Менюто за настройки на мобилните устройства е преработено, за да направи нещата по-лесни за намиране. Вместо да имат настройки, разпределени в почти 20 различни раздела, те вече са достъпни от едно място.

2. Ново меню за бърз достъп до поверителност

Новите съкращения на менюто за поверителност, в което можете да контролирате данните си, като е обяснено как работят контролите. Оттук можете: да направите профила си по-сигурен; да контролирате вашата лична информация; да контролирате рекламите, които виждате; и да управлявате кой да вижда публикациите ви и информацията за потребителския ви профил.

3. Инструменти за намиране, изтегляне и изтриване на вашите Facebook данни

Разделът Достъп до информацията ви е начин хората да имат достъп и да управляват информацията си, като например публикации, реакции, коментари и неща, които са търсили. Можете да отидете тук, за да изтриете всичко от хронологията или профила си, което вече не искате във Facebook.

Дали това ще бъде достатъчно, за да се предотврати потокът от критики и в крайна сметка да се спаси социалната мрежа, остава да се види.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ