Как да направиш мацката по-умнa със секс

02.12.2016, 18:00

Съвсем сериозно научно изследване!

   
 
Как да направиш мацката по-умнa със секс

Изследователите от Университет Макгил (наречен "Северния Харвард" и най-старият университет в Канада изобщо, така че изследването е доволно достоверно и сериозно) публикуваха интересна научна статия в медицинското списани "Архив на сексуалното поведение". Трудът е резултат от голямо изследване, което доказва, че редовният секс подобрява паметта на жените. Резултатите учудват изключително много учените, а после и нас.

В изследването взимат участие 78 хетеросексуални жени до 30 години. Всички са сексуално активни в различна степен. През месеците, в които се провежда изследването, жените редовно разказват за сексуалните си контакти. Учените не ги интересуват всякакви там свирки и анални забавления, а старият добър вагинален секс.

Втората част на изследването се състои в това жените да преминат обширни тестове, които имат за цел да проверят паметта им. Оказва се, че паметта на жените, които регулярно правят секс, е с пъти по-добра от тази на мацките, които не дават да ги оправят. В крайна сметка учените установяват свързаност между вагиналният оргазъм и амоновият рог (анатомична област в мозъка, част от сивото мозъчно вещество, представляваща корова гънка, изолирана с бяло мозъчно вещество. Той участва в изграждането на т. нар. лимбична система и обединява в едно цяло информацията, която достига до него от различни места на мозъка).

1816217

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ