Представяме: Tomb Raider: Първа мисия – завръщането на Лара Крофт!

14.03.2018, 12:00

Най-накрая добър филм, базиран на видео игра

   
 
Представяме: Tomb Raider: Първа мисия – завръщането на Лара Крофт!

Лара Крофт (Алисия Викандер позната от Момичето от Дания, Джейсън Борн и др.) е млада жена, работеща като куриер на велосипед в Лондон. Но тя всъщност е наследник на голям бизнес от баща ѝ - Лорд Ричард Крофт (Доминик Уест – Чикаго, култовият сериал Наркомрежа), който е изчезнал от години и се предполага, че емъртъв. Компанията се ръководи от сътрудник на Ричард на име Ана, която се опитва да направи всичко възможно Лара да поеме бизнеса.

Когато тя разбира, че баща ѝ може да е отишъл на мистериозно място в Азия, тя решава да го търси. С помощта на пиян моряк от Хонг Конг, наречен Лу Рен, те тръгват на опасно пътуване до отдалечен остров.

Може ли Лара да намери това, което търси? Можеше ли да се справи с всички трудности, които ще срещне на това приключение?

Всичко това ще разберете във вълнуващ екшън приключенски филм "Tomb Raider: Първа мисия" с Алисия Викандер, които ще излезе по кината на 16.03.2018 г.

Когато разбрах за рестартирането на филмова поредица за тази култова героиня, базирана на компютърни игри, признавам, че имах съмнения, особено когато стана ясно, че Алисия Викандер ще бъде наследничката на Анджелина Джоли в ролята на Лара Крофт. Моите съмнения се дължаха на нейния предишен опит, който епредимно в драматични филми, а не екшъни.

Наистина, която и да бъде избрана, то актрисата се нуждае от големи физически качества, за да се справи с тази героиня, която е известна с гъвкавостта и способността си да бяга, да прескача, да се катери и всички други много опасни премеждия, които среща във видеоигрите. Но се оказа, че съмненията ми са напълно неоправдани. Алисия Викандер наистина заслужава похвала за това, че се е справила великолепно и наистина беше страхотна в тази роля. Освен това тя е направила сама всичките си каскади.

2039477

Основната атракция на този филм определено беше цялата тази прекрасна последователност от действия. Историята може и да не допадне на филмовите критици, тъй като аз също сметнах, че не блести с оригиналност, но така или иначе не това е важното в този филм. Когато отидеш да видиш Tomb Raider, първото нещо, което трябва да изниква в съзнанието ти е много екшън и зрелища. Последният час от филма изобщо не разочарова в това да те кара да седиш вкопчен в седалката. Аз лично чувствах, че в началото сцените с много динамика не бяха достатъчно, но когато имаше действия, те винаги бяха напрегнати и интензивни (най-любимата ми част екогато Лара минава през джунглата и водопада, докато най-накрая се озове на земята).

Споменах по-горе, че това е рестартиране (reboot) на двата филма, които са със звездата Анджелина Джоли. Тези филми започват, когато Лара Крофт вече е екшън-археолог, но тук филмът се фокусира върху нейните ранни дни. Това е по-скоро история на произхода на Лара Крофт. Режисьор на филма е Роър Утауг, норвежки филмов продуцент. Макар да не е сред познатите имена на Холивуд, е свършил чудесна работа!

Що се отнася до други аспекти като звуковите ефекти, определено те бяха страхотни, за разлика от музиката. Понякога имаше твърде голям обем в определена сцена, което очевидно имаше за цел да се постигне драматичен ефект, но ми се струваше ненужно.

Имаше и кратка забавна поява от Ник Фрост ( Hot Fuzz). От другите поддържащи герои във филма изпъква Уолтън Гогинс (меркантилният и безскрупулен наемник). Но героят на Даниел Ву не беше особено успешен (не е ясно дали той трябваше да бъде помощник на Лара или нещо повече).

Като цяло, този филм беше приятно рестартиране на Лара Крофт. Не се впрягайте да вниквате задълбочено в историята или в това как Лара е толкова добра в правенето на всички тези каскади, при положение че не е имала професионално обучение. Отидете на този филм, за да се забавлявате с невероятната последователност от екшън сцени (дори ако Лара винаги изглежда да има несвършващ късмет). Нещо, което ми направи голямо впечатление, е изборът да се наблегне на някои ключови предмети, част от арсенала на Лара в игрите. Говоря за светещите пръчки, двата (а не един) пистолета и разбира се лък и стрели. Всички предизвикващи хубаво чувство на носталгия за почитателите на игрите.

Ако обичате екшъни или ако сте фен на Tomb Raider игри, тогава този филм е точно за вас!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ