Членове на борда на Tesla се чувствали принудени да вземат наркотици с Илон Мъск

06.02.2024, 10:00

Всяко нещо си има цена!

   
 
Членове на борда на Tesla се чувствали принудени да вземат наркотици с Илон Мъск
Източник: Canva

Използването на наркотици от Илон Мъск е общоизвестно сред няколко настоящи и бивши директори на Tesla Inc. и SpaceX, съобщи Wall Street Journal в събота.

Неведнъж е била обсъждана темата относно обема на незаконната употреба на наркотици от Мъск и че той употребява наркотици с някои от членовете на борда си, съобщава вестникът, цитирайки хора, които са били свидетели на употребата на незаконни вещества или са били информирани за това. Бордът не е провеждал разследвания по въпроса, нито е документирал някакви опасения, пише вестникът.

Връзката между Мъск и неговите директори беше критикувана от съдия от Делауеър тази седмица, който цитира конфликт на интереси на борда в решението си, че пакетът от заплати на Мъск от 55 милиарда долара е прекомерен.

Според Bloomberg, Мъск е употребявал LSD, кокаин, екстази и психеделични гъби, често на частни партита. Бизнесменът е бил редовно и произволно тестван за наркотици в SpaceX и никога не се е провалял на тест.

Някои приятели и колеги се чувствали притиснати, че да приемат наркотици с Мъск, тъй като в противен случай това може да го разстрои, съобщава вестникът в събота, цитирайки някои от хората. Те също така не искало да рискуват да "загубят социалния капитал" да бъдат в неговия кръг, пише вестникът.

Мъск контролира шест компании: Tesla, SpaceX и X; The Boring Co.; разработчик на мозъчни импланти Neuralink и стартъп с изкуствен интелект xAI.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ