Пич на месеца: програмистът, който направи програма и не работи 3 години в офиса!

10.07.2017, 12:45

И ние обмисляме...

   
 
Пич на месеца: програмистът, който направи програма и не работи 3 години в офиса!

Програмист създаде програма, която напълно изпълнява всички негови функции и само пие кафенце на работа. Ето как се получи всичко...

Намерихме анонимен пост в IT платформата Stack Exchange. Пичага твърди, че напълно автоматизирал работата си и отделя за нея точно 3 часа на седмица... и само си присъства в офиса.

По неговите думи компанията ползва остаряла техника и за половин година успял да напише няколко алгоритъма, които буквално изпълняват всички негови функции. Всичко обаче запазва в тайна, защото се притеснява, че ще го уволнят. Също така и нарочно допуска грешки, за да не е подозрително.

По този начин си получава заплата, но реално абсолютно нищо не прави в офиса. Само където почва да го гризе съвестта и пита неговите колеги "Гений оптимизатор ли съм  или безделник и лъжец?".

Мненията се разделят, ама според нас щом "си върши работата" няма никакви грижи!

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 10.07.2017 | 14:37
1 Принципно е гений дефакто единствено трябва да се стреми да не го хванат защото ще яде много бой от колегите си които ще бъдат заменени с тази програма ама те всички гении минават през този етап в даден момент от живота си тъй че ...
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ