Късметлии, които намират съкровища на необичайни места

02.08.2017, 13:00

И ние да имахме такъв късмет...

   
 
Късметлии, които намират съкровища на необичайни места

Не е необходимо да се екипирате със специално оборудване и да отидете до края на света, за да намерите съкровище. Понякога тя лежи точно под краката ви, въпреки че може и да не знаете за това.

Картина на Ван Гог

1954911

Неизвестна рисунка на ван Гог, наречена "Залез в Монтмайор", стои на тавана на норвежки колекционер в продължение на много години. Причината? През 1908 г. негов гост му е казва, че произведението е фалшиво. 100 години след смъртта на колекционера, новият собственик на къщата му намира картината и я занася при експерти, които му казват, че това е безценен оригинал от самия Ван Гог.

Скривалището на Алън

1954910

Когато обикновено американско семейство решава да направи ремонт, ненадейно се натъква на скрит сейф с 51 хиляди долара, заедно с бутилка бърбън от 1960 г. и книга, наречена "Пътеводител за обърканите". Вътре в книгата намират снимка на гърба, на която има бележка от човек на име Винсент: "Алън, имам книга, която трябва да прочетеш." Съпрузите решават да намерят Алън и да му дадат предметите, но досега с нищожен успех.

Фигурка на Фаберже

1954912

През 2013 г. Джордж и Бети Дейвис претърсват в тавана си в Ню Йорк, когато забелязват малка и мръсна кутия с малка фигурка вътре.

Те се обадили на експерт и се оказала миниатюра на казак, поръчана от руския цар Николай II през 1912 г. за жена му. След събитията от 1918 г. фигурата попада в ръцете на американски предприемач, а през 1934 г. той я продава за 2,250 долара. Карл Фаберже е изработил само 50 броя от тези фигурки и всички те се смятат за голяма рядкост. Двойката я продава на търг за 5,2 милиона долара.

Рядък комикс

1954918

Дейвид Гонсалес, строителен работник, ремонтира стените на къща, която току-що е купил в Минесота, когато се натъкна на документи в една от тях. Сред тях той открива рядък комикс от 1938 г ., който е в ограничено издание, което за пръв път включва Супермен. Книгата по-късно е продадена на 175 хиляди долара.

Кутия за обяд

1954916

Двойка купува къща от 40-те години в Охайо и решава да почисти мястото. Докато разчистват, те намират малка зелена кутия за обяд на тавана. Вътре има вестник от 25 март 1951 г. и три опаковки хартия, всяка от които съдържа пачка от американски долари, на обща стойност 23 хиляди долара. Но това не е всичко.

Седмица по-късно мъжът продължава с обновяването и намира друга кутия с пари вътре. Общата сума е 45 хиляди долара в стари и редки банкноти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ