Къде да пътуваш според любимата си алкохолна напитка?

22.08.2017, 13:30

Прочети и разбери!

   
 
Къде да пътуваш според любимата си алкохолна напитка?

Добрият коктейл или чашата вино, комбинирани с приказна вечеря вероятно ще бъдат едни от любимите ти ваканционни спомени. Ако обаче си огромен фен на определен вид напитки, то това твое предпочитание вероятно често диктува избора ти за пътешествия. 

Разбери къде да пътуваш спрямо алкохолните си предпочитания. Резултатите ще те изненадат!

Абсент: Париж, Франция

1964833

Ако искате да изпитате най-доброто от Зелената фея, Париж трябва да е на челно място в списъка ви за пътувания", казва Катрина Балбони, старши редактор в TravelPirates.com. В разгара на популярността си през 19 век абсент може да се намери в различни барове, кафенета и кабарета във френската столица.

Ликьор Гуава Бери: Синт Мартен

1964832

Основната съставка гуавабери е ценен символ на "добрите стари дни". Дори съществуват няколко народни песни и истории за ликьора, което го прави отличителна черта на културата, наследството и местната традиция на Синт Мартен. Питието е символ на голяма гордост за хората, живеещи там и често се поднася като "официалната напитка" на празниците на острова. Съдържа стар ром, захарна тръстика и зряла гуава, подбрани от хълмовете на острова. Ликьорът има плодов, дървесен и пикантен аромат и със сигурност ще ти стане любим.

Байжиу: Сичуан, Китай

1964839

Националната напитка на Китай Байжиу е най-продаваният алкохол в света, но няма проблем, ако никога не сте чували за напитката.

За да преживеете този древен алкохол, трябва да се отправите към югозападната провинция Сичуан - родното място на Байжиу и домът на любимите ни гигантски панди.

Ром: Никарагуа

1964836

Вулканичната почва на Никарагуа в района на Чихигалпа и перфектният климат позволяват създаването на гладък, балансиран ром, достъпен само в рамките на тези уникални условия, включващи серия от микроклимати.

Водка: Бруклин, Ню Йорк

Историята на водката, за разлика от самия алкохол, е неясна. Руснаците и поляците твърдят, че алкохолът е тяхна собственост, но факт е, че и двете групи пият някаква форма на водка от Средновековието. 

1964834

Полските общности в Грийнпойнт в Бруклин, известни още като" Малката Полша " и Риджууд, Куинс със сигурност ще имат силни доводи за превъзходството на полската водка. Руснаците пък имат много какво да кажат в полза на рускитата версия на питието.

Текила: Халиско, Мексико

1964835

Този район извън Гуадалахара трябва да бъде спирка номер едно за всеки, който иска да се потопи по-дълбоко в в духа на Мексико.

Един от най-лесните начини да опознаете опитате страната на текилата е на борда на един от тематичните текила влакове през Гуадалахара. Текила Експрес ще ви отведе до град Amatitán, дом на дестилерията Herradura, докато Jose Cuervo Express ще ви отведе до града на текилата и дестилерията Cuervo.

Уиски: Ирландия и Шотландия

1964838

Тук няма какво ново да ви кажем. За всички е ясно, че шотландското и ирландското уиски са питиета със силни характери и богата история.

Бърбън: Кентъки, САЩ

1964840

Нищо не говори по-добре за Кентъки от бърбъна. Мнозина смятат, че именно това питие е типичният американски алкохол.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ