Как се изкарва книжка в чужбина?

18.05.2017, 18:00

С много зор…

   
 
Как се изкарва книжка в чужбина?

Шофьорската книжка е важна част от живота на възрастния човек. Всеки оценява предимствата на личния автомобил пред това да буташ в градския транспорт всекидневно.

Ето за как, за колко време и на каква цена бихте могли да се сдобиете със свидетелство за управление на автомобил.

За да изкарате книжка в Русия задължително трябва да сте навършили 18-годишна възраст. Процесът ще ви отнеме 4 месеца и ще ви струва 800 евро. Изпитът съдържа теоретична част, на която не се допускат повече от две грешки, Проверка на основните умения за шофиране на писта и обиколка на града.

В Мексико ще минете твърде лесно. Цената варира между 30 и 50 долара. Но това не е най-интересната част. Там няма никакви уроци по шофиране и изпити. Това поставя Мексико на първо място по инциденти в света.

1913959

В Израел тестът може да се проведе на няколко различни езика. Отговаря се на 30 въпроса и имате право на 4 грешки. Провежда се обучение по индивидуално шофиране. Общо ви излиза 975 долара и продължава 3 месеца.

В Северна Корея 10 различни вида шофьорски книжки и получаването им е безплатно. Обучението трае около година , след което взимате първата си книжка. Колко повече опит придобивате, толкова повече шофьорски права получавате.

В Южна Корея процедурата е по-опростена. Там се изискват само 13 часа обучение, като 6 от тях преминават в шофиране. Цената е около 400 долара.

1913962

Във Франция шофьорските курсове са много скъпи, но младежите до 25-годишна възраст ползват  специален преференциален кредит за обучение по шофиране. Курсовете включват теория и 20 часа практика.  Цената е 1, 600-1, 800 долара.

Изненадващо, получаването на шофьорска книжка в Египет не е лесно. Теоретичната част на изпита е елементарна - стандартни тестови въпроси. Акцентът е върху практиката.

1913961

Необходимо е бъдещият шофьор да придобие  умението да борави с машината почти професионално. Например, трябва да вземе S-образно препятствие не само по класическия начин, но и на заден ход. Но за египтяните това изискване не се превръща в особена пречка, защото, пристигайки на изпита, много от тях имат завидна преднина.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ