„Мъглата” от Стивън Кинг ни поглъща отново

23.01.2018, 19:30

В нов превод от Деян Кючуков излиза култовата книга на един от най-продаваните автори на векa

   
 
„Мъглата” от Стивън Кинг ни поглъща отново

Кралят на ужаса Стивън Кинг  се завръща с една от най-култовите си книги. В ново издание и нов превод под логото на издателство "Сиела” излиза "Мъглата” – новелата, вдъхновила  едноименния филм на Франк Дарабонт и сериала на Spike.

Нещо страшно дебне сред мъглата, обгърнала след необяснима буря малко градче в щата Мейн, но жителите му скоро ще трябва да се изправят пред него. Докато по улиците бродят създания от праисторическата ера, единственото убежище за малкото оцелели, сред които са и местния художник Дейвид и неговия син, се оказва супермаркетът. Но колко издръжливи ще се окажат неговите стени и ще се намери ли някой, който да е достатъчен смел, че да надвие злото, дремещо във всеки от нас, когато инстинктът за съхранение и оцеляване се изглежда единствен спасител и същевременно най-опасен враг?

"Мъглата” е може би най-популярното и най-обичано заглавие на Краля. На страниците на тази кратка новела властват всепоглъщащ ужас, напрегнато действие, разтърсващи срещи, а страхът се превръща в най-верния спътник. Кинг изважда на показ най-низките човешки страсти, най-жестоките черти от характера.

Никой и никога не е разказвал по-страховито най-зловещите ви кошмари…

Стивън Кинг или един от най-продаваните автори на XX и XXI век става популярен със своите романи на ужасите, сред които се нареждат заглавия като "То”, "Зеленият път”, "Мъглата”, "Момичето, което обичаше Том Гордън”, "Куджо”, "Кери”, "Гробище за домашни любимци”, "Тъмната кула” и "Сиянието”.

През 2015 г. той получава Национален медал на изкуствата от кабинета на Барак Обама, а през 2017 г. острите му забележки относно Доналд Тръмп предизвикаха блокирането му от новия президент на САЩ в Twitter.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ