Намерихме най-самотната къщичка на света!

07.09.2018, 18:00

Има два начина да станеш най-самотния човек. Или да спреш да пиеш, или да се замъкнеш на Елидей

   
 
Намерихме най-самотната къщичка на света!

Остров Елидей (в превод от исландски означава "абе, никога няма да се сетите българите какво означава") се намира около южното крайбрежие на Исландия в архипелага от острови, наречен Вестманейяр. Преводът на групата острови сам ще си го намериш, докато си там, защото ще имаш много време – Елидей има само връх, низина две страни и мъничка къщичка.

Къщата не е обитавана, а принадлежи на местната ловна осрганизация и се използва през сезона. Главните обитатели на острова освен хората са птиците от вид тъпоклюна кайра. Повече няма.

Всъщност според историческите данни островът е бил обитаван.  Преди около 300 години тук са живели пет семейства. Те с се изхранвали с риболов, лов на кайри и отглеждане на добитък. През 1930 г. последният жител на Елидей напуска острова.

Не е трудно да повярваме защо са се махнали на острова най-топлото време през лятото е 10 градуса.

2033214

Какво можеш да правиш там:

Елидей може да се изследва с месеци, особено през туристическия сезон. Музеи, фонтани, ресторанти, най-големият в Европа аквапарк и уникалния Диснилент за възрастни с Блекджек и проститутки. Не забравяй да посетиш и градината на златните пеликани и пещерата на троловете. И плантацията в ЛСД, без която няма да видиш нищо изобщо.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ