Намерено: Две нови рисунки на Винсент ван Гог

06.01.2019, 12:00

Скици на Монмартър от неповторимия холандски художник

   
 
Намерено: Две нови рисунки на Винсент ван Гог

През 1886г. и 1887г. Винсент Ван Гог живее с любимия си брат Тео в апартамент в Монмартър, в оживен квартал на хълма в Париж, известен по това време за своята оживена художествена сцена . Тук е съставил серия от произведения, в които той изобразява селски обекти като вятърни мелници и зеленчукови градини, както и гледки към градския силует, които той вижда от прозореца си. Благодарение на ново изследване от музея "Ван Гог" в Амстердам, сега можем да добавим още две творби към периода на Постимпресионистите в Монмартър.

Хълмът на Монмартър с каменна кариера, 1886 скица на Париж с кариера по-долу, е придобита от Фондация "Ван Влисинген" през 2014 г. Преди четири години експерти от музея "Ван Гог" потвърдиха, че рисунката наистина идва от ръката на художника. Това, на свой ред, помогна за утвърждаването на друга скица, The Hill of Montmartre , която се изложи в музея, но преди това беше отхвърлена като Ван Гог - отчасти защото беше толкова различна от другие му творби. "Това е фантастична новина, че две творби могат да бъдат добавени окончателно към творчеството на Ван Гог", каза директорът на музея Аксел Рюер в прессъобщение.

2044120

Скиците, които ще бъдат представени в предстоящата изложба в музея "Сингер Ларен" в Холандия, показват силни прилики по отношение на тема, размер, стил, техника и материали. Както е обяснено в изявлението на музея "Ван Гог" от Тео Мейдъндорп, те са били създадени, когато художникът продължава да тренира с традиционните техники - преди да намери своя отличителен стил. "Те демонстрират фаза на учебния процес на Ван Гог - в Париж той се преоткрива, но тук той все още следва традиционния художествен път".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ