Мъжка кухня: как да приготвиш камъни, които да се ядат!

20.02.2018, 17:15

Сериозно говорим

   
 
Мъжка кухня: как да приготвиш камъни, които да се ядат!

На какво ли не е способна молекулярната кухня вече. Така изведнъж се пръкна да направиш камък, който се яде. Показваме не е сложно, но не го сервирай на жена си.

Стъпка 1

Вземи 12 малки картофа, 60 грама агалит, това е хранителен каолин (с други думи: годна за консумация глина), 40 г лактоза, малко черен хранителен оцветител, половин чаша вода, чаена лъжичка сол, 12 сандвича и нещо, за което могат да се използват тези шишчета да се придържаме. Най-доброто от всичко - дъска с предварително направени дупки.

Стъпка 2

Свари картофите без да ги белиш в подсолена вода и наблюдавай внимателно. Веднага след като можеш да ги пробиеш, но са плътни още ги махни от огъня. Изчакай да изстинат леко.

Стъпка 3

Докато картофите се охлаждат, разбъркай агалита, лактозата и щипка сол до получаването на еднородна смес. Във водичка смеси черна боя и добави към тестото от агалит. Бъркай докато не получиш паста. След това оставят за 12 часа в хладилника.

Стъпка 4

Пробий картофа с шиш, потапяш го в пастата и вертикално го оставяш, за да изсъхне. Правиш същото с всички останали. После слагаш във фурната на най-ниската температура и държиш, докато покритието изсъхне.

Стъпка 5

Поднасяш със сос от сирена или гъбен. Измисли някаква смешка пред гостите, че днес ще ги почерпиш с камъни.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ