Полската версия на Black Mirror може би е най-доброто нещо в Интернет 2

03.04.2018, 17:00

Още по-добре: всичко е на разположение - с английски субтитри. Гледайте го безплатно в YouTube сега!

   
 
Полската версия на Black Mirror може би е най-доброто нещо в Интернет

Четвъртият сезон на Black Mirror дойде точно навреме, за да съсипе Нова година на всички заедно със своята комбинация от технологичен терор и параноичен песимизъм. Може би не можете да изчакате появата на наскоро обявения Сезон 5. Така или иначе, ако сте готови да опитате нова порция от Black Mirror, не чакайте вече: Има полска версия на поредицата, която е готова за гледане в YouTube.

 

 

В Полша оригиналното ,,Черно огледало'' се нарича Czarne lustro . Версията на полски език е издадена под заглавието Czarne lusterko ("Little Black Mirror"), за да се разграничи от основната антология на Netflix. Полските епизоди носят много от отличителните черти на творението на Брукър. Те са съставени от еднакви тематични части, като отношенията, технологиите и мрачните крайности са в центъра на сюжета. Те също така се отличават със същата последователност от заглавия, музикални теми и определена песен, която е преминала през всеки сезон до момента.

 

 

Czarne lusterko е официална продукция от полския клон на Netflix (Netflix Polska). Миналата година социалният екип на Централна и Източна Европа на Netflix покани няколко полски влогъри да създадат набор от късометражни филми, вдъхновени от тъмното и тревожно настроение на Black Mirror . Проектът водещ, Jacek Ambrosiewicz, съсредоточи вниманието си върху известни полски творци, които произвеждат висококачествено съдържание в социалните си медийни канали. Крайният продукт е четири късометражни, вариращи от осем до двадесет и една минути епизода. 

2046535

Ютюбърите, създали всички епизоди ги правят с различно съдържание, повечето от които са много по-леки от обикновения кошмар на Black Mirror . В резултат на това, всеки епизод трансплантира обичайните теми и стилове на създателите в познатата дистопска вселена. "Има някои повтарящи се елементи в Black Mirror , като бъдещите технологии се използват по екстремни начини, което често води до негативни последици", обясняват Huyen Pham и Marcin Nguyen. Те обсъдиха около двадесет различни възможности, преди да се заеме с идеята за техния епизод 69.90."Единствената концепция, която ни хареса по-специално, е за напреднал изкуствен интелект и компютърна симулация, която е неразличима от реалния живот." Епизодът разглежда пресичането на самотата и игрите, една от основните теми, които основната серия все още не е проучила.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ