Как пуканките станаха официалната храна в киното?

18.04.2018, 09:00

Защо не избрахме по-малко хрупкава храна?

   
 
Как пуканките станаха официалната храна в киното?

Защо пуканки? Защо хората трябва  да си купуват точно пуканки? Защо не могат ядат ягоди или  нещо меко ? Защо пуканките са най-асоциираната с киното храна? 

По същество, пуканките са евтини да се направят - винаги са били и винаги ще бъдат. Можете да правите огромни количества от него много лесно, много бързо и с малко пари.

Въпреки това, когато киното беше "нещо" първо, най-близката машина за пуканки беше далеч. Започна като улична храна, която бихте взели на панаири и карнавали в средата на 1800 г. (първият производител на пуканки, произвеждан през 1885 г.), но нямаше да ги намерите в киното. Театрите останаха настрана от тази шумна, разпиляваща се храна (правилно), докато се погрижиха за горните етажи на населението - онези, които можеха да четат, основно (тъй като все още нямаше звук във филмите).

2050432

След това, когато филмите станаха популярни и всички се запътиха към кино салоните, нещата се промениха. Това беше около 1927 г., когато започна всичко, което съвпадна с Великата депресия, така че хората се оглеждаха за евтини неща. Като такива, предприемчивите продавачи на пуканки щяха да създадат временни магазини извън киносалоните. 

В крайна сметка, предприемачите производители на пуканки започнаха да продават директно в киното с малка такса - храната вече се превръщаше в синоним на филмовото преживяване. Собствениците на театъра признават това.

Това се затвърдява през Втората световна война, когато захарта става оскъдна и скъпа, а царевицата е в изобилие.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ