Гледайте този невероятен нов трейлър на ''2001: Космическа одисея'' 2

24.04.2018, 17:00

Това е зашеметяващо ново потапяне е Sci-Fi жанра

   
 
Гледайте този невероятен нов трейлър на ''2001: Космическа одисея''

За хората на определена възраст е малко смущаващо, че са изминали 50 години от премиерата на научната фантастика на Стенли Кубрик ''2001: космическа одисея'' .

Вече знаем, че филмът се завръща по кината, за да отпразнува годишнината. Режисьорът Кристофър Нолан, който е фен на оригинала, подкрепя това напомняне за тази уникална продукция.

Не бъркайте това с някоя продукция в стил Джордж Лукас. Това е оригиналът на филма, напълно непокътнат, но кристално ясен, сякаш съвсем нов; версията на hi-def от 60-те години. Ако не ни вярвате, доверете се на Нолан, който казва: "Няма дигитални трикове, ремастерирани ефекти или ревизионистични редакции. Това е оригиналният филм".

Въпреки че никой не е преработил нищо, Универсъл е извадил най-съвременния трейлър и той е брилянтен. Прилага модерния филмов римейк естетически до фантастичен ефект; елементи, които правят ''2001'' такова събитие, се подчертават с бързи съкращения между изображения, които също така подчертават визуалния гений на Кубрик.

Оригиналът на римейка е типичен за своето време, но тази нова версия успява да подчертае нещата, които превърнаха този филм в класика – той е вечен. Това е един от малкото филми, които можете да гледате днес и наистина чувствате в продължение на пет десетилетия.

Пригответе се отново да се срещнете с Монолитът.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ